Ingrediente
- 9 mere mari
- 8 linguri de zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 2 lingurite scortisoara
- 3 linguri nuca de cocos
- 2 linguri de susan
- cate o feliuta de unt pentru fiecare mar
- miere (2-3 lingurite)
- 100 ml apa
Mod de preparare
Spalam 8 mere si indepartam cu grija cotoarele, asa incat sa nu patrundem intreg marul.
Amestecam intr-un castronel zaharul, zaharul vanilat,scortisoara,nuca de cocos.
Umplem merele cu acest amestec, le asezam intr-un vas termorezistent.
Peste fiecare mar asezam o feliuta de unt iar apoi punem putina miere.
O sa va ramana amestec, acesta se imprastie printre mere si va ajuta la formarea sosului.
Spalam si marul ramas si il taiem bucatele. Asezam bucatile de mar in spatiile ramase libere in vas, punem 100 ml apa si dam vasul la cuptor la temperatura medie pentru 1 ora.
Cand incepe sa se formeze sosul adaugam semintele de susan.
Dupa scurgerea intregului timp de preparare scoatem vasul din cuptor, lasam putin la racit si servim.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mere coapte" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|