Mere umplute

Postat de mamaieelena in Dulciuri
25 Feb 2012 | 4031 vizualizari
Mere umplute

Ingrediente

  • 2 mere golden
  • 50-70 g nuca tocata cu cutitul
  • 2 linguri cu miere
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita stafide
  • 300 ml apa
  • 150 g zahar +5 linguri la albusuri
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 albusuri
  • ornat zahar pudra
  • sos de ciocolata

Mod de preparare

Apa se pune la fiert cu zaharul 150 g si zaharul vanilat. Se pun merele curatate de coaja si scos mijlocul la fiert avand grija sa nu fiarba prea tare ca se vor crapa. Se pot incerca cu un bat de frigaruie daca s-au inmuiat. Se vor lasa la rece

Intre timp pregatim nuca: amestecam cu miere si stafide si scortisoara. Din cotorul marului facem un capac pe care il asezam la un capat al marului sa nu iasa umplutura, deci in partea de jos. Umplem cu varf merele si apoi batem albusurile bine ca pentru bezea. Il punem in posh si facem de jos in sus cu albus dungi iar deasupra un mot. Dam la cuptorul preincalzit la gratinare pentru 15 minute, este gata cand sunt aurii. Se orneaza cu zahar pudra si cu sos de ciocolata.(eu am cumparat sosul)

Pofta buna,

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere umplute" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de rulouri de vinete vegetariene, umplute cu nuca si verdeata

Postat de Ksenya

Reteta de rulouri de vinete vegetariene, umplute cu nuca si verdeata

Iata cum se prepara Reteta de rulouri de vinete vegetariene, umplute cu nuca si verdeata Umplutura: Am tras miezul de nuca la tigaie pana s-a rumenit putin, cam  2-3 minute dupa care le...

Citeste continuarea

Reteta de prune aperitiv umplute cu menta, usturoi si gogosar, marinate la rece

Postat de Ksenya

Reteta de prune aperitiv umplute cu menta, usturoi si gogosar, marinate la rece

Iata cum se prepara Reteta de prune aperitiv umplute cu menta, usturoi si gogosar, marinate la rece Am spalat bine prunele, le -am pus pe un prosop si le-am scos samburii. M-am apucat de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.02.2012, 18:21
BUneee!!!
la 25.02.2012, 18:23
iaaaaaarrr mereeeeeeee buuuuuuuuneeeee
la 25.02.2012, 18:30
Vreau,sigur ca da!
la 25.02.2012, 18:37
vreau si eu un mar sau doua
la 25.02.2012, 18:39
ce-mi placeeee

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking