Mere coapte cu visine a la Anisoara / Concurs Bucatarasul copiilor

Postat de Bucataras in Dulciuri
28 Apr 2009 | 7397 vizualizari
Mere coapte cu visine a la Anisoara / Concurs Bucatarasul copiilor

Mere coapte cu visine de la Anisoara, delicioase.

Ingrediente

  • 4 mere
  • zahar
  • visine
  • zahar pudra

Mod de preparare

Se spala bine merele. Cu un cutit bine ascutit se scoate codita si se fac gropite in fiecare mar. In gropita de la mar se adauga cite o lingurita de zahar, apoi se umple cu visina scursa de sucul ei si se aranjeaza pe tava de la cuptor, care este unsa cu unt sau ulei.

Se fac cu scobitoarea citeva gauri in fiecare mar si se toarna putina apa in tava.

Se coc in cuptorul incins pina la 200 grade - 10-12 minute. Se inchide cuptorul si se mai lasa merele in cuptor , inca 5 minute.

Se scot din cuptor , se pun pe un platou, se racesc si se presara merele  cu zahar pudra .  Cele mai gustoase mere pentru copt in  cuptor sunt merele de tip Golden.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere coapte cu visine a la Anisoara / Concurs Bucatarasul copiilor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (1)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Reteta de preparare a papanasilor cu amestec de branza si pesmet

Postat de merisor67

Reteta de preparare a papanasilor cu amestec de branza si pesmet

Reteta de preparare a papanasilor Sfaramam branza sarata si o amestecam cu branza proaspata. Adaugam ouale, zaharul, coaja de lamaie, zaharul vanilat si presaram bicarbonatul pe intreaga...

Citeste continuarea

Fursecuri cu banane

Postat de sufletista

Fursecuri cu banane

Intr-un bol mixam margarina cu zaharul,adaugam oul si mixam pana ce se omogenizeaza,adaugam praful de sare,zeama de lamaie,esenta,bicarbonatul,banan pisata si amestecam pana ce se omogenizeaza,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.02.2013, 15:05

Vezi toate comentariile (1)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking