Ingrediente
- pentru blat:
- 4 oua
- 12 linguri zahar
- 12 linguri ulei
- vreo 300 ? grame faina
- un praf de copt
- pentru umplutura:
- 1kg de mere
- zahar dupa gust
- 1 lingurita scortisoara
- 1/2 lingurita lavanda uscata
- 2-3 linguri ulei de floarea soarelui
- pentru bezea:
- 4 albusuri
- 200 gr zahar
Mod de preparare
Mai intai pregatiti umplutura de mere. Curatati merele de coaja si scoateti cotorul, apoi taiati-le felii grosute. Puneti-le intr-un bol si amestecati cu zaharul si scortisoara. Intr-o tigaie incingeti putin ulei de floarea soarelui si puneti feliile de mere. Le intoarceti din cand in cand. Cand s-au inmuiat presarati deasupra lavanda, puneti un capac si opriti focul. Lasati pret de cateva minute.
Faceti blatul mixand ouale intregi cu zaharul pana ce devine o pasta. Adaugati uleiul, mixand bine de tot, pana la omogenizare completa. Apoi adaugati faina in ploaie si praful de copt. La final trebuie sa aveti o compozitie fluida, ceva cam intre pandispan si chec, ca si consistenta. Turnati in forma (rotunda cu inel 26 cm, dar puteti folosi si o tava patrata 23*34) unsa bine cu unt. Peste blat randuiti frumos feliile de mere, pe intreaga suprafata. Dati la cuptor si coaceti la foc moderat pana ce blatul e copt.
Cu 5 minute inainte de a fi gata intindeti uniform stratul de bezea, pe care l-ati pregatit mixand la viteza mare albusurile cu zaharul.
Stingeti focul si lasati la racit in cuptor pana dimineata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere coapte si lavanda" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|