Tarta cu mere coapte si lavanda

Postat de alice_ciobanu in Prajituri
17 Sep 2012 | 3940 vizualizari
Tarta cu mere coapte si lavanda

Acum cateva zile in urma am vazut ca Roxana a pregatit o tarta cu mere. A picat fix-pix caci tocmai aveam chef de ceva bunut cu mere. Astfel ca n-am mai stat pe ganduri... am intrebata fata asta frumoasa, pe care am cunoscut-o aproape deloc intr-o mica excursie, cum e reteta de tarta. Am fugit repede la cumparat mere si alte catev trebuincioase casei si bucatarioarei mele :P

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 4 oua
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri ulei
  • vreo 300 ? grame faina
  • un praf de copt
  • pentru umplutura:
  • 1kg de mere
  • zahar dupa gust
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita lavanda uscata
  • 2-3 linguri ulei de floarea soarelui
  • pentru bezea:
  • 4 albusuri
  • 200 gr zahar

Mod de preparare

Mai intai pregatiti umplutura de mere. Curatati merele de coaja si scoateti cotorul, apoi taiati-le felii grosute. Puneti-le intr-un bol si amestecati cu zaharul si scortisoara. Intr-o tigaie incingeti putin ulei de floarea soarelui si puneti feliile de mere. Le intoarceti din cand in cand. Cand s-au inmuiat presarati deasupra lavanda, puneti un capac si opriti focul. Lasati pret de cateva minute. 

Faceti blatul mixand  ouale intregi cu zaharul pana ce devine o pasta. Adaugati uleiul, mixand bine de tot, pana la omogenizare completa. Apoi adaugati faina in ploaie si praful de copt. La final  trebuie sa aveti o compozitie  fluida,  ceva cam intre pandispan si chec, ca si consistenta. Turnati in forma (rotunda cu inel 26 cm, dar puteti folosi si o tava patrata 23*34) unsa bine cu unt. Peste blat randuiti frumos feliile de mere, pe intreaga suprafata. Dati la cuptor si coaceti la foc moderat pana ce blatul e copt.

Cu 5 minute inainte de a fi gata intindeti uniform stratul de bezea, pe care l-ati pregatit mixand la viteza mare albusurile cu zaharul.

Stingeti focul si lasati la racit in cuptor pana dimineata. 

   

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere coapte si lavanda" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura multicolora cu jeleu de capsuni

Postat de Valclaudia

Desert prajitura multicolora cu jeleu de capsuni

Separam ouale. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul si praful de copt pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam apoi uleiul in fir...

Citeste continuarea

Prajitura "MIO DELICIA"

Postat de Dea_Dea

Prajitura "MIO DELICIA"

Blat: Macul se macina in rasnita. Prunele se desfac in doua. Ouale se mixeaza cu zaharul pana devin pufoase, se adauga laptele si uleiul  si se omogenizeaza. Se adauga faina cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.09.2012, 17:06
prima, prima, merit o bucatica cat de mica ?!
la 17.09.2012, 17:08
Salivez la fotografie
la 17.09.2012, 17:09
delicioasa
la 17.09.2012, 17:45
Ce bunatate trebuie sa fie
la 17.09.2012, 18:35

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking