Mere coapte (reteta fara zahar, low carb)

Postat de ctlina in Retete diabetici
14 Dec 2019 | 5421 vizualizari
Mere coapte (reteta fara zahar, low carb)

Alex mi-a facut pofta : https://www.bucataras.ro/retete/desert-mere-coapte-cu-inghetata-84260.html Am adaptat reteta sa fara zahar adevarat.  Minunata idée , este simplu si bun, de cand vroiam sa fac mere la cuptor. O puteti servi apoi dupa dorinta, cu inghetata este chiar minunata, eu am facut o frisca rapida cu indulcitor si presarat migdale . Pentru pofticiosi am pus si un pic de inghetata. https://www.blogulluicatalina.com/2019/12/mere-coapte-reteta-fara-zahar-low-carb.html

Ingrediente

  • 4 mere
  • 1 baton de scortisoara
  • 2 lingurite de scortisoara pudra
  • 4 linguri de indulcitor natural (sau zahar brun)
  • 60 g unt
  • aroma naturala de vanilie
  • 3-4 linguri de coniac
  • cam 300 ml de apa fiarta
  • 4 boabe de cardamon
  • 4 cuisoare
  • frisca (cu indulcitor), migdale pentru servire

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 180°C.

Spalati  si uscati cu un prosop de hartie merele.

Amestecati indulcitorul cu scortisoara.

Scobiti merele cu un cutit, lasand un 1 cm de la baza intact. Puneti-le apoi intr-o tava.

Varsati apa fiarta in tava, puneti cardamom-ul, batonul de scortisoara si nucsoara si un pic de aroma naturala de vanilie

Stropiti merele cu coniac. Puneti un pic din unt in ele.

Presarati deasupra lor indulcitorul cu scortisoara. Puneti deasupra untul ramas.

Dati-le la cuptor in jur de 25-30 de minute.

Verificati-le si scoateti-le cand acestea sunt coapte si moi. 

Stropiti-le din abundenta cu sosul format in tava .

Serviti-le apoi dupa dorinta .

Eu am facut frisca cu indulcitor si servit cu migdale.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere coapte (reteta fara zahar, low carb)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Rulada de cacao cu crema de fructe de padure

Postat de Bucataras

Rulada de cacao cu crema de fructe de padure

Se separa albusurile de galbenusuri, in vase separate. Peste galbenusuri se adauga cele 6 linguri de indulcitor natural Green Sugar si se pun la bain marie. Se amesteca pana ce indulcitorul se...

Citeste continuarea

Prajitura cu aluat fraged, mere si bezea

Postat de simona72

Prajitura cu aluat fraged, mere si bezea

Pentru blat: am folosit robotul de bucatarie. Untul rece, l-am taiat cubulete si l-am pus in bolul robotului. Am adaugat inlocuitorul de zahar, faina amestecata cu praful de copt si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.12.2019, 16:23
la 14.12.2019, 16:31
Un deliciu...!
la 14.12.2019, 16:44
Imi plac mult!
la 14.12.2019, 18:07
Delicios!
la 14.12.2019, 20:00
Bune!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking