Ingrediente
- 4 mere
- 1 baton de scortisoara
- 2 lingurite de scortisoara pudra
- 4 linguri de indulcitor natural (sau zahar brun)
- 60 g unt
- aroma naturala de vanilie
- 3-4 linguri de coniac
- cam 300 ml de apa fiarta
- 4 boabe de cardamon
- 4 cuisoare
- frisca (cu indulcitor), migdale pentru servire
Mod de preparare
Incalziti cuptorul la 180°C.
Spalati si uscati cu un prosop de hartie merele.
Amestecati indulcitorul cu scortisoara.
Scobiti merele cu un cutit, lasand un 1 cm de la baza intact. Puneti-le apoi intr-o tava.
Varsati apa fiarta in tava, puneti cardamom-ul, batonul de scortisoara si nucsoara si un pic de aroma naturala de vanilie
Stropiti merele cu coniac. Puneti un pic din unt in ele.
Presarati deasupra lor indulcitorul cu scortisoara. Puneti deasupra untul ramas.
Dati-le la cuptor in jur de 25-30 de minute.
Verificati-le si scoateti-le cand acestea sunt coapte si moi.
Stropiti-le din abundenta cu sosul format in tava .
Serviti-le apoi dupa dorinta .
Eu am facut frisca cu indulcitor si servit cu migdale.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mere coapte (reteta fara zahar, low carb)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|