Mere la borcan pentru deserturi

Postat de rocsi_1612 in Conserve
19 Oct 2017 | 3285 vizualizari
Mere la borcan pentru deserturi

Am avut bucuria de a primi de la Dulceata Gradinii o ladita cu mere bio, sanatoase, nestropite. Si pentru a nu le lasa sa se strice, ca intr-un timp foarte scurt nu le puteam manca pe toate, am ales sa le pun la borcane, ca sa le folosesc la diverse dulciuri. Asa ca daca aveti mai multe mere, puteti sa le pregatiti dupa aceasta reteta si cand aveti nevoie de mere pentru o prajitura, le aveti gata pregatite.

Ingrediente

  • 6 kg mere
  • 6 linguri zahar
  • 70 ml ulei
  • 1-2 lingurite scortisoara

Mod de preparare

Spalati merele, apoi le decojiti si indepartati tot ce este stricat.

Le dati pe razatoarea cu ochiuri mari.
Intr-o cratita mai mare puneti uleiul.
Adaugati merele rase, pe care le scurgeti inainte intre maini (asa va bucurati si de o cana de suc proaspat de mere).
Presarati si zaharul, apoi puneti cratita pe foc.
La foc potrivit, lasati merele sa scada, timp in care invartiti des in ele, pentru a nu se prinde de oala.
Cand lichidul este scazut bine, trageti cratita de pe foc.

Adaugati scortisoara si amestecati sa o incorporati.
Puneti merele calde in borcane.
Inchideti bine capacele, apoi inveliti borcanele in hartie.
Asezati borcanele intr-o cratita mai larga, puneti apa calduta cat sa acoperiti pe 3/4 borcanele, iar deasupra asezati un prosop de bucatarie.
Puneti cratita cu borcane pe foc, le sterilizati 25 de minute, din momentul in care incepe sa fiarba apa.
Cand sunt gata, puneti borcanele fierbinti intr-o patura si le lasati acolo pana a doua zi, cand s-au racit.
Le pastrati la loc racoros.
Din aceasta cantitate au iesit 4 borcane de 800 gr, 2 de 370 gr si unul de 220 gr.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere la borcan pentru deserturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Castraveti de vara murati

Postat de panacris

Castraveti de vara murati

Castraveții se spală, dacă sunt mai groși se taie în două sau patru. Pe fundul borcanului se așează câteva bețe de mărar, chiar și cu flori. Se așează castraveții...

Citeste continuarea

SALATĂ DE ARDEI IUȚI, ȚELINĂ, HREAN ȘI LĂMÂIE CONFIATĂ

Postat de panacris

SALATĂ DE ARDEI IUȚI, ȚELINĂ, HREAN ȘI LĂMÂIE CONFIATĂ

Ardeii iuți se spală, se taie codițele. Țelina și hreanul se curăță, se spală și se lasă în apă rece. Toate ingredientele se taie mărunt, recunosc, m-am folosit de robotul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.10.2017, 20:21
la 19.10.2017, 20:24
Hărnicuțo!
la 19.10.2017, 20:34
Ce bune sunt!
la 19.10.2017, 20:38
Foarte bune!
la 19.10.2017, 20:52
Bune, bune!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking