Mere umplute cu nuci

Postat de Xandrinne in Dulciuri
1 Dec 2014 | 3670 vizualizari
Mere umplute cu nuci

La multi ani, Romania! O reteta numai buna pentru aceasta zi, preluata din cartea lui Horia Varlan. Mi-a placut foarte mult umplutura!

Ingrediente

  • 8-12 mere,
  • 10 linguri miez de nuca macinat (eu am zdrobit-o cu sucitorul),
  • 150 g stafide,
  • un pahar de rom/coniac,
  • 10 lingurite zahar pudra,
  • coaja si zeama de la o lamaie,
  • 4 linguri de unt.

Mod de preparare

Mai intai scoatem casuta semintelor merelor, dar si o parte din miez. Inmuiem stafidele, in rom, sau in apa calduta, cu esenta de rom (cum am procedat eu).

Stafidele inmuiate le-am amestecat cu zaharul, jumatate din cantitatea de miez de nuca, coaja si zeama de lamaie si cu miezul de mere rezultat.

Umplem merele cu compozitia de mere si nuci si le asezam intr-un vas Jena, uns cu unt.

Le coacem cca 30 de minute in cuptorul preincalzit, la 170 de grade.

La servire le presaram cu miez de nuca macinat. Sunt bune calde, dar si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere umplute cu nuci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert pariziene umplute mere, nuca si morcovi

Postat de privatelaura

Desert pariziene umplute mere, nuca si morcovi

Se încălzește laptele ușor, să nu devina fierbinte. Într-un castronel, se pune drojdia, 1 praf de sare și zahărul. Se adaugă puțin lapte călduț (atenție, să nu fie...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu iaurt si mere umplute

Postat de oanapl

Desert prajitura cu iaurt si mere umplute

Pentru blat: separi albusurile de galbenusuri. Bati albusurile spuma cu sarea, adaugi treptat zaharul si bati pana se intareste compozitia, apoi incorporezi pe rand: galbenusurile, uleiul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.12.2014, 12:52
Ce bune sunt!! Nu am mai mancat de cand eram copil...
la 01.12.2014, 12:59
super bune
la 01.12.2014, 13:15
bune
la 01.12.2014, 15:04
superbe!
la 01.12.2014, 17:24

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking