Merlucius Crocantus

Postat de epurasha2bb in Peste
22 Iun 2010 | 9879 vizualizari
Merlucius Crocantus

am facut pui crocant si mi-a placut asa ca am zis de ce nu si peste crocant?

Ingrediente

  • 4 cuburi file merluciu (reteta merge si pentru alt peste alb care va place).
  • putina supa de legume strecurata(mie mi-a ramas de la bebe).
  • 1 lingurita mustar ,
  • 1/2 lingurita miere,
  • 1 graunte de ustroi zdrobit,
  • cateva picaturi de zeama de lamaie,
  • sare mare 1 praf,
  • niste Kotanyi pesto rosii si busuioc,
  • 1 lingurita ulei de masline,
  • 1 ou batut.
  •  o mana de fulgi de porumb 
  • o lingura de branza alba sarata rasa
  • o lingura cascaval ras ,
  • o lingura salata de icre albe cu peste afumat
  •  patrunjel verde tocat precum
  •  frunze de ceapa verde tocate.
  • rosii cherry 

Mod de preparare

Ne trebuie 4 cuburi file merluciu (reteta merge si pentru alt peste alb care va place).Se fierbe in apa cu sare sau daca aveti putina supa de legume strecurata(mie mi-a ramas de la bebe).

Apoi pregatiti un amestec galben facut din:1 lingurita mustar , 1/2 lingurita miere, 1 graunte de ustroi zdrobit, cateva picaturi de zeama de lamaie, sare mare 1 praf, niste Kotanyi pesto rosii si busuioc,1 lingurita ulei de masline, 1 ou batut.Se lasa fileurile in acest amestec galben si se incinge bine tigaia sau daca nu vreti prajit se poate face frumos si pe hartie de copt in tava la cuptor.

Zdrobim repede o mana de fulgi de porumb si tavalim pestele din amestecul galben direct in fulgii crocanti si apoi in tigaia incinsa.Se lasa doar putin intrucat pestele e fiert.Se scoate pestele si se scurge pe hartie absorbanta.

Se serveste cu o bila de crema alba cu verdeturi facuta asa: se ametesteca o lingura de branza alba sarata rasa cu o lingura cascaval ras , o lingura salata de icre albe cu peste afumat si patrunjel verde tocat precum si frunze de ceapa verde tocate.Se fac chiftelute, se turtesc putin si se aseaza peste merluciul crocant.Deasupra se aseaza rosii cherry si se infig frunzulite de ceapa verde.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Merlucius Crocantus" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Macrou la cuptor

Postat de Ksenya

Macrou la cuptor

Pestele il spalam si-l filetam. Amestecam intr-un castron toate ingredientele. Vom obtine o pasta. Intr-un catron asezam pestele, apoi adaugam pasta si scaldam pestele in asa fel incat sa sa...

Citeste continuarea

Chiftele cu merluciu si sos tartar

Postat de comanligia

Chiftele cu merluciu si sos tartar

Se decongeleaza pestele,se spala si se toaca mai marunt apoi se condimenteaza cu condimente pentru peste. Se pregateste compozitia:intr-un castron se bat ouale cu putina sare,apoi se adauga apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.06.2010, 13:57
Eu prima,deci portie dubla te rog.
la 22.06.2010, 14:03
si eu vreau..... arata foarte bine....
la 22.06.2010, 14:09
gata LALY ! S-a facut!
la 22.06.2010, 14:10
madi multumesc, te tot astept dar am vazut ca intri mai rar.Sper ca sunteti bine
la 22.06.2010, 14:13
epu...suntem ok, doar ca nu prea am mai gatit in ultima vreme, am mancat mai mult uscaturi..... cica sunt la un fel de cura.... ...

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking