Merlucius in crusta si turtite de malai

Postat de mihaelar63 in Peste
6 Apr 2020 | 439 vizualizari
Merlucius in crusta si turtite de malai

Imi place merluciusul pentru ca eram obisnuita cu el in tinerete. Era singurul peste de apa sarata ce se gasea cu usurinta in magazine. Are o carne ferma si avantajul de a fi fara oase, doar cu sira spinarii. Cu putina grija poti sa-l dezosezi facil. Mi-a ramas malai umezit de la impanarea pestelui. I-am gasit repede intrebuintare preparand si cateva turtite care au completat meniul in mod inedit.

Ingrediente

  • 4 bucati merlucius
  • 200 gr faina malai
  • 2 lamai
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit
  • rosi si salata verde pentru prajit

Mod de preparare

  • Pestele se spala , se dezoseaza si se taie in doua .
  • Condimentati pestele cu piper , sarati si stoarceti lamie deasupra .
  • Lasati pestele sa se marineze macar 15 minute .
  • Puneti uleiul la incins .
  • Se trece merluciusul prin faina de malai si se prajeste in ulei incins pe ambele parti .
  • Scoateti pestele pe prosop de hartie sa se absoarba uleiul in exces .
  • Pentru ca mi-a ramas faina de malai , usor umezita cu gust de peste ,iam gasit rapid intrebuintare .
  • Am amestecat faina de malai cu un ou batut si am sarat.
  • Am luat compozitia astfel preparata si cu lingura am, pus mici turtite in uleiul fierbinte .
  • Se prajesc turtitele pe ambele parti .
  • Aceste turtite au completat farfuria cu merlucius in mod inedit . In acelasi timp nu am facut risipa .
  • Serviti merluciusul cald alaturi de turtitele de malai , felii de lamaie si legumele preferate .
  •   Pofta buna !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Merlucius in crusta si turtite de malai" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Retete similare

Cod Bacalhau cu Alheira si Grelos la cuptor

Postat de cristeena20

Cod Bacalhau cu Alheira si Grelos la cuptor

Pestele bacalhau e un peste cod sarat si uscat , care se tine la inmuiat in apa rece in prelabil 1-2 zile, sch8imbandu-se apa de mai multe ori. Bucatile de peste vor creste si se pot folosi pe...

Citeste continuarea

Tarta cu foietaj, ciuperci si peste

Postat de rocsi_1612

Tarta cu foietaj, ciuperci si peste

Ceapa curatata o tocati marunt, ardeiul kapia curatat de cotor si seminte, il faceti cubulete. Ciupercile le spalati, le scurgeti si le tocati in robot, dar nu foarte marunt. Desfaceti conservele,...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 06.04.2020, 20:09
Pfff, n-am mai mâncat de mult merlucius!
la 06.04.2020, 20:11
la 06.04.2020, 20:18
Ce culori îmbietoare în farfurie...!
la 06.04.2020, 20:27
Vreau un pic mai rumenit, se poate ?
la 06.04.2020, 20:34

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking