Merlucius cu bere neagra, in crusta de malai, la cuptor

Postat de mihaelar63 in Peste
24 Noi 2018 | 1819 vizualizari
Merlucius cu bere neagra, in crusta de malai, la cuptor

  Merluciusul este un peste care se regasea in meniul restaurantelor in epoca comunista. Era obligatoriu sa pui chiar in meniul nuntilor. Sloganul era ,,Nicio masa fara peste ". Este un peste chiar bun, cu gust placut, fara oase, are doar sira spinarii. De aceasta data l-am marinat in bere neagra si l-am preparat la cuptor in crusta de malai.  

Ingrediente

  • 4 buc trunchi merlucius [500 gr]
  • 4 catei usturoi
  • 1 lamaie
  • 1 bere neagra
  • spray cu ulei
  • faina de malai
  • sare
  • ras al hanout

Mod de preparare

  1. Pestele se spala bine si se curata in interior.
  2. Cu ajutorul unei foarfeci de bucatarie curatati pestele de aripioare.
  3. Aveti grija acestea sunt dispuse si pe spate si abdominal, Inteapa destul de tare.
  4. Se despica pestele pe burta.
  5. Merluciusul se pune intr-un bol impreuna cu lamaia taiata rondele, usturoi tocat si sare.
  6. Stoarceti feliile de lamaie ca pestele sa primeasca atat acreala zemei cat si aroma cojii.
  7. Turnati deasupra berea neagra atat cat sa acopere pestele.
  8. Lasati pestele la marinat in loc rece minimum doua ore.
  9. Se scoate pestele din zeama de marinare si se condimenteaza cu mixul de condimente.
  10. Dati merluciusul prin faina de malai si-l asezati in tava tapetata cu hartie de copt.Pulverizati usor cu ulei de floarea soarelui.
  11. Coaceti pestele la cuptor, la foc potrivit pana acesta devine usor rumen.
  12. Serviti merluciusul crocant alturi de salata sau garnitura preferata.

                             Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Merlucius cu bere neagra, in crusta de malai, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Retete similare

Ciuperci umplute cu hering si legume

Postat de rocsi_1612

Ciuperci umplute cu hering si legume

Spalam ciupercile, le scoatem cozile si le punem pe un platou cu gura in jos pentru a se scurge de apa. Ceapa o curatam, o tocam marunt, morcovul il decojim si il facem cubulete. Rosiile...

Citeste continuarea

Cod Bacalhau cu Alheira si Grelos la cuptor

Postat de cristeena20

Cod Bacalhau cu Alheira si Grelos la cuptor

Pestele bacalhau e un peste cod sarat si uscat , care se tine la inmuiat in apa rece in prelabil 1-2 zile, sch8imbandu-se apa de mai multe ori. Bucatile de peste vor creste si se pot folosi pe...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 24.11.2018, 21:56
bun bun
la 24.11.2018, 22:09
Bun!
la 24.11.2018, 22:21
Noi am mâncat astăzi crap prăjit (în mălai, evident) cu mujdei și mămăliguță... Așa îmi place...
la 24.11.2018, 22:56
la 24.11.2018, 23:02
bunnnnnnnnnnnnnnnnnnn

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking