Merlucius cu bere neagra, in crusta de malai, la cuptor

Postat de mihaelar63 in Peste
24 Noi 2018 | 5588 vizualizari
Merlucius cu bere neagra, in crusta de malai, la cuptor

  Merluciusul este un peste care se regasea in meniul restaurantelor in epoca comunista. Era obligatoriu sa pui chiar in meniul nuntilor. Sloganul era ,,Nicio masa fara peste ". Este un peste chiar bun, cu gust placut, fara oase, are doar sira spinarii. De aceasta data l-am marinat in bere neagra si l-am preparat la cuptor in crusta de malai.  

Ingrediente

  • 4 buc trunchi merlucius [500 gr]
  • 4 catei usturoi
  • 1 lamaie
  • 1 bere neagra
  • spray cu ulei
  • faina de malai
  • sare
  • ras al hanout

Mod de preparare

  1. Pestele se spala bine si se curata in interior.
  2. Cu ajutorul unei foarfeci de bucatarie curatati pestele de aripioare.
  3. Aveti grija acestea sunt dispuse si pe spate si abdominal, Inteapa destul de tare.
  4. Se despica pestele pe burta.
  5. Merluciusul se pune intr-un bol impreuna cu lamaia taiata rondele, usturoi tocat si sare.
  6. Stoarceti feliile de lamaie ca pestele sa primeasca atat acreala zemei cat si aroma cojii.
  7. Turnati deasupra berea neagra atat cat sa acopere pestele.
  8. Lasati pestele la marinat in loc rece minimum doua ore.
  9. Se scoate pestele din zeama de marinare si se condimenteaza cu mixul de condimente.
  10. Dati merluciusul prin faina de malai si-l asezati in tava tapetata cu hartie de copt.Pulverizati usor cu ulei de floarea soarelui.
  11. Coaceti pestele la cuptor, la foc potrivit pana acesta devine usor rumen.
  12. Serviti merluciusul crocant alturi de salata sau garnitura preferata.

                             Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Merlucius cu bere neagra, in crusta de malai, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Retete similare

Crap la cuptor cu legume, in sos de rosii

Postat de vasimur

Crap la cuptor cu legume, in sos de rosii

Curățarea peștelui: Se curăță peștele de solzi și se îndepărtează intestinele. Se spală bine și se mai lasă cca 1/2 oră în apă rece. Se îndepărtează capul și...

Citeste continuarea

Dorada la cuptor

Postat de rocsi_1612

Dorada la cuptor

Pestele curatat il spalam bine, il stergem cu servetele. Intr-un bolisor, amestecam uleiul de masline, sare, piper, boiaua dulce si cea iute, dar si catelul de usturoi pisat. Le amestecam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.11.2018, 21:56
bun bun
la 24.11.2018, 22:09
Bun!
la 24.11.2018, 22:21
Noi am mâncat astăzi crap prăjit (în mălai, evident) cu mujdei și mămăliguță... Așa îmi place...
la 24.11.2018, 22:56
la 24.11.2018, 23:02
bunnnnnnnnnnnnnnnnnnn

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking