Carnea de rac este dulce si este inclusa in categoria fructelor de mare desi racii salasluiesc prin mai multe tipuri de ape. Am luat zilele astea o cutiuta dintr-un magazin (necongelata) si azi m-am decis sa o folosesc, fiindca urma sa expire. Sigur, puteau fi niste paste cu rac, yummy yummy, insa am zis sa pun racul sa mearga invers la mcul dejun in tigaia de teflon :).
Nimic special aici, la omleta, doar ca am folosit o mana de rucola pe care am impartit-o in doua, evident dupa ce am spalat-o bine. Jumatate am tocat-o apoi in bucati mai mari, jumatate in bucati mai marunte si am amestecat-o cu un catel de usturoi pisat.
Pasul 1 - am topit in tigaia de teflon lingura de unt apoi am adaugat carnea de rac - deja prefiarta, insa am dorit s-o incalzesc in unt pentru a o inmuia si mai mult si a-i da aroma speciala. Plus - in acest mod am mai eliminat din surplusul de apa din carnea de rac, pe care am dat-o la o parte.
Pasul 2 - Dupa un minut am adaugat ouale frecate bine cu tot cu rucola si le-am amestecat cu carnea de rac cu lingura de lemn (nu folosesc altceva in omlete&tigaie de teflon).
Pasul 3 - Am pus capacul la tigaie si am lasat doua minute, dupa care am intors omleta pe partea cealalta si am adaugat jumatate de catel de usturoi maruntit.
Pasul 4 - am servit omleta cu un mic topping de rucola maruntita si amestecata cu cealalta jumatate de catel de usturoi si putin ulei de masline.
Eu am mancat omleta pe o felie de paine din faina neagra de secara, incalzita un pic la toaster.