Mici din carne de porc și carne de vită

Postat de Bunica in Mancaruri cu carne
20 Sep 2015 | 9097 vizualizari
Mici din carne de porc și carne de vită

Nu o să vă scriu istoria micilor.Vă spun doar că cei preparați în casă nu suportă comparație cu cei cumpărați.Sunt făcuți cu condimentele agreate de fiecare și în plus se adaugă foaaaaarte multă dragoste. Deci am purces la prepararea lor.

Ingrediente

  • 600 g. carne de porc,de preferință fleică
  • 400 g. pulpă de vită
  • 500 g. oase de vită pentru supă
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță piper măcinat
  • 1 linguriță boia dulce
  • 1 lingură cimbru
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 căpățână de usturoi

Mod de preparare

Întâi ne ocupăm de supa de carne.

Oasele se spală si se pun la fiert in 2 l.de apă.

Se spumuiesc lasându-le să fiarbă cam o oră.

O lasăm să se răcească bine.

Carnea se pune într-un vas mai larg să o putem amesteca .

Peste carne adăugăm sare,piper,cimbru,boia,bicarbonat și amestecăm totul.

Usturoiul curățat si pisat îl amestecăm cu un polonic din supa de carne,îl strecurăm și-l punem peste compoziția de carne.

Amestecăm carnea turnând câte putină supă de carne până când compoziția devine moale.

Punem compoziția într-un castron,acoperim cu folie alimentară și dam la frigider cel puțin 24 de ore.

Îi modelăm cu mâna umedă sau trași prin pâlnia de cârnați montată la mașina de tocat.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mici din carne de porc și carne de vită" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chiftele din carne si legume, preparate la cuptor

Postat de AdrianUdrea

Chiftele din carne si legume, preparate la cuptor

Pornim cuptorul la 180 de grade, sa se incalzeasca cat timp pregatim compozitia pentru chiftele. Curatam ceapa si usturoiul si le trecem prin masina de tocat, direct peste carnea tocata....

Citeste continuarea

Chiftelute din carne cu ceapa verde si cascaval

Postat de GeorgianaGrigorescu

Chiftelute din carne cu ceapa verde si cascaval

Fierbem cartofii. Amestecam carnea cu ouale, firele de ceapa verde tocate, mirodeniile, cartofii zdrobiti si cascavalul ras. Am folosit de la ceapa numai partea verde. Formam bilute si le...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

Comentarii

la 20.09.2015, 16:11
Vreo trei as manca acum! Tare buni sunt!
la 20.09.2015, 16:11
Deliciosi
la 20.09.2015, 16:12
Vad ca ai si bere si mustar, il iau pe Adi si venim la un gratar
la 20.09.2015, 16:15
buni buni
la 20.09.2015, 16:23
Ce pofta mi-ai facut Buni!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking