Ingrediente
- 600 g. carne de porc,de preferință fleică
- 400 g. pulpă de vită
- 500 g. oase de vită pentru supă
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță piper măcinat
- 1 linguriță boia dulce
- 1 lingură cimbru
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 căpățână de usturoi
Mod de preparare
Întâi ne ocupăm de supa de carne.
Oasele se spală si se pun la fiert in 2 l.de apă.
Se spumuiesc lasându-le să fiarbă cam o oră.
O lasăm să se răcească bine.
Carnea se pune într-un vas mai larg să o putem amesteca .
Peste carne adăugăm sare,piper,cimbru,boia,bicarbonat și amestecăm totul.
Usturoiul curățat si pisat îl amestecăm cu un polonic din supa de carne,îl strecurăm și-l punem peste compoziția de carne.
Amestecăm carnea turnând câte putină supă de carne până când compoziția devine moale.
Punem compoziția într-un castron,acoperim cu folie alimentară și dam la frigider cel puțin 24 de ore.
Îi modelăm cu mâna umedă sau trași prin pâlnia de cârnați montată la mașina de tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mici din carne de porc și carne de vită" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|