Micul dejun arab-1.Hummus bel tahini-Pasta de naut( de post)

Postat de Mihaela11_jo in Mancaruri de post
18 Mar 2011 | 13510 vizualizari

Am postat o fotografie cu mancaruri care se servesc la micul dejun in tarile arabe. intamplator sunt si foarte bune si consistente pentru zilele de post. Ingredientele de baza sunt nautul (" hummus"), bobul( "fool") , pasta de susan, uleiul de masline si sucul de lamaie. Voi posta pe rand retetele pentru toate aceste mancaruri; incep cu "Hummus bel tahini", pasta de naut fiert. In zilele noastre este mai simplu de folosit nautul din conserve , gata fiert, dar nici pe departe nu are acelasi gust ca cel pregatit in intregime acasa. Se serveste cu lipie araba; aceasta se rupe in mic bucati( cat o inghititura) si se ia cu ele cate putin din pasta de naut.

Inapoi la reteta

Comentarii (56)

la 18.03.2011, 11:03
prima la festin astept mereu cu mult drag retetele tale. ce culoare frumoasa are uleiul de masline,tot asa cumparam si noi direct de la producator inchid ochii si ma visez la masa ta
la 18.03.2011, 11:07
nu am mancat naut niciodata e ca fasolea...la gust? oricum cred ca-i bun
la 18.03.2011, 11:11
mihaela,ai blog,ca n-am vazut la profil
la 18.03.2011, 11:21
Multumesc adina si kamy; va astept la micul dejun
In Iordania nimeni nu cumpara uleiul de masline rafinat; il prefera pe cel virgin, fara conservanti ...
Uleiul de masline nou are un gust putin iute; e un deliciu cu za'atar si are un miros foarte aromat.Este foarte rezistent si cu cat e mai vechi, cu atat e mai bun
Uleiul rafinat se foloseste doar pentru unele conserve de vinete , fiind mai ieftin.
Imi pare rau adina , dar nu am blog; lipsa de timp.
Am asteptat sa postez aceste retete pana am facut muraturi de ridichi albe( se coloreaza cu sfecla rosie) , deoarece se decoreaza in mod specific hummus si fool cu ele.
o zi buna va doresc.
Draga kamy. e mult mai aromat decat fasolea.
la 18.03.2011, 11:40
am primit de curand zaatar,l-am folosit numai deasupra la paine.La ce il mai recomanzi?
la 18.03.2011, 11:44
Un mic dejun pe cinste. Toate imi plac. Sunt o fana a falafelului si a hummusului.
la 18.03.2011, 11:44
ce masa bogata
la 18.03.2011, 11:45
ce de bunatati chiar si fara carne . Si eu am admirat uleiul de masline
la 18.03.2011, 12:02
Draga Adina; za'atarul este considerat "mancarea arabului sarac"; se mananca asa simplu cu lipie araba inmuiata in ulei de masline si apoi in za'atar; in multe mancaruri drept condiment( beef Stroganoff, pilafuri,pizza, pogacle cu branza sarata).
De asemenea este foarte aromatic la sambusek cu telemea
http://www.bucataras.ro/retete/sambusek-cu-telemea-de-oaie-si-zaatar-15816.html
pateuri cu telemea
http://www.bucataras.ro/retete/pateuri-cu-carne-pateuri-cu-telemea-si-zaatar-14668.html
salata de telemea"shankalish"
http://www.bucataras.ro/retete/shankalish-aperitiv-picant-cu-telemea-de-oaie-14472.html
paine cu usturoi la cuptor
http://www.bucataras.ro/retete/paine-cu-usturoi-la-cuptor-14016.html
O zi buna!
la 18.03.2011, 12:03
Criss
Deyutzki
Dana
la 18.03.2011, 12:10
In poze arata f bine, si in descriere dar eu am facut de mai multe ori acest humus si nu iese nici pe departe la fel de gustos ca cel de la resaturantele cu specific; in alta ordine de idei unde se gaseste aceasta pasta de susan din cite mi-am dat eu seama este un ingredient de baza si savaorea acestei mancari este tocmai aceasta pasta !
la 18.03.2011, 12:51
draga crispop, asa cum ai mentionat daca nu ai ingredientele necesare, nu poate avea gustul celui de la restaurant.
Eu traiesc in Iordania si pasta de susan se gaseste in toate supermarketurile; in Romania o poti gasii la magazinele cu profil arab.
De asemenea , asa cum am mentionat si in postarea retetei, nautul din conserve nu are nici pe departe gustul celui preparat acasa, chiar daca cere mai mult timp.
la 18.03.2011, 12:55
Nu inteleg de ce te-ai iritat asa ?Am mentionat acest lucru pentru ca la noi nu se gaseste in magazine asa ca la voi in Iordania, si cei care scriu retete pe bloguri nu mentioneaza toate aspectele acestea, e usor sa scrii o retea dar sa uiti cite ceva din acea reteta, ma pricep destul de bine la bucatarit si am patit-o de multe ori cu retete de pe net. Nu ai specificat cind ai scris reteta unde traiesti si de unde iti procuri toate ingredientele
la 18.03.2011, 13:12
crispop...si e si mai usor sa citesti niste retete,sa le faci si sa nu te implici deloc ,doar sa critici...noi nu suntem platite,facem asta din placere,dar asta nu inseamna ca trebuie sa suportam critici nefondate,ba si chiar....fondate sa zic asa....scrie la profil de unde suntem,si nu-i vina noastra ca nu stiti sa va uitati.Apuca-te si tu de scris retete si sa vedem atunci daca poti multumii pe toata lumea....si sa sti ca mai mult m-am iritat eu decat mihaela...unde vezi macar o urma de iritare in raspunsul ei si apropos...daca te apuci sa faci o reteta trebuie sa ai toate ingredientele...ar fi culmea sa mai dam si lista cu magazinele de unde le poti procura...noi suntem de vina ca nu gasiti ingredientele,noi suntem devina ca nu va creste coca...hai sa fim seriosi si....mai buni....macar in post...daca nu in viata
la 18.03.2011, 13:19
Draga mea , esti chiar penibila, nu critic pe nimeni, spun doar lucrurilor pe nume. humusul este preferatul m,eu si tocmai He aceea am specificat de ce in Romania nu o sa iasa niciodata ca in Iordania, tocmai ca imi place atit de mult m-am interesat de ce nu iese ca acolo, daca esti asa grozava precum te crezi spune tu un magazin unde se gaseste pasta de susan , sau uleiul de susan etc, si mai este o chestie deosebit de importanta la acest humus, nautul se piseaza manual intr-un mojar ca sa iasa pasta aceea f fina si sa nu aiba gust de fasole batuta !

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking