Micul dejun arab-1.Hummus bel tahini-Pasta de naut( de post)

Postat de Mihaela11_jo in Mancaruri de post
18 Mar 2011 | 13510 vizualizari

Am postat o fotografie cu mancaruri care se servesc la micul dejun in tarile arabe. intamplator sunt si foarte bune si consistente pentru zilele de post. Ingredientele de baza sunt nautul (" hummus"), bobul( "fool") , pasta de susan, uleiul de masline si sucul de lamaie. Voi posta pe rand retetele pentru toate aceste mancaruri; incep cu "Hummus bel tahini", pasta de naut fiert. In zilele noastre este mai simplu de folosit nautul din conserve , gata fiert, dar nici pe departe nu are acelasi gust ca cel pregatit in intregime acasa. Se serveste cu lipie araba; aceasta se rupe in mic bucati( cat o inghititura) si se ia cu ele cate putin din pasta de naut.

Inapoi la reteta

Comentarii (56)

la 18.03.2011, 15:35
ce bine arata M-as aseza si eu la masa
la 18.03.2011, 15:42
Draga cris, imi pare rau ca postarea mea de astazi a fost o cauza de neintelegeri.
Imi pare rau ca ti-am dat impresia ca m-a iritat comentariul tau, dar dupa parerea mea faptul ca am pus o icoana care face cu ochiul spune totul.
Eu sunt o persoana mai glumeata si am reactionat in acest fel.
Referitor la retetele pe care le postez, sunt doar o atentie pentru numeroasele mele prietene de pe bucataras; sunt mancaruri pe care eu le-am invatat de la localnice in cei 29 de ani petrecuti in Orientul Mijlociu.
Nu alerg nici dupa puncte( de fapt nu am nici o idee cum se puncteaza retetele!), doar vreau sa va familiarizez cu cateva secrete ale bucatariei arabe.
Imi cer scuze ca nu te-am lamurit prea mult in ce magazine se pot cumpara ingrediente necesare bucatariei arabe in tara, deoarece nu am avut prea mult timp( azi e ziua mea libera de la serviciu si fulltime acasa! )
Aveam intentia ca dupa-amiaza sa-ti scriu numele catorva magazine pe care le pomenea d-l Radu Popovici intr-un articol al sau despre condimentele bucatariei arabe.
E adevarat ca acum 29 de ani cand am venit in Iordania foloseam un mojar pentru a pisa nautul; acum chiar si soacra mea, care are 79 de ani foloseste mixerul.
De asemenea bobul, care se foloseste pentru prepararea pastei de "fool" se fierbe in mod traditional in vase de arama; cei mai buni sunt egiptenii la aceasta mancare.
Dupa cum cele mai rafinate bucatarese sunt libanezele.
Cred ca fiecare are dreptul la o opinie si nu vad rostul insultelor adresate lui kamy si nicoleta.
O zi buna
la 18.03.2011, 15:57
kamy
nicoleta ; pe langa produsele pentru ten, uleiul de masline este folosit in medicina populara araba si pentru masaje corporale.
In Siria este un oras Kassab, vestit pentru sapunul sau de ulei de masline cu frunza de dafin.
Te invit la masa din toata inima
gaby- intotdeauna o diplomata
miha
mirela0911
Va doresc la toate un sfarsit de saptamana placut; la Amman sunt 26 de grade
Si eu am de calcat
la 18.03.2011, 15:58
Userul Crispop a fost BANAT! Ea nu a respectat regulile bunului simt de pe bucataras.ro. Expresii de genul "esti penibila..." etc nu sint acceptate pe acest site!
la 18.03.2011, 16:01
Multumesc bucataras
la 18.03.2011, 16:08
Bucataras,si eu am jignit-o pe crispop,dar mi-am retras cuvinetele...sper ca sunt iertata ...sa nu imi dai un sut in dos...te roooog
la 18.03.2011, 16:08
uite ce pierzi cand ai musafiri sa nu o suparati pe mihaela ca posteaza niste retete super,ca la mama lor acasa
la 18.03.2011, 16:31
mihaela,ma uit la cum ai aranjat masa si imi amintesc de impresia pe care am avut-o cand am mancat ptr prima oara la cumnata mea...nici nu-mi venea sa ma ating de mancare,asa de frumos era ornat totul
la 18.03.2011, 16:34
ei comedie trebuia sa o mai lasi un pic boss ca tocmai ma ofeream sa-i fac eu livrari de ,,humus,,orighinal poate i-o placea gustul tare eram curioasa sa vad cit o putea minca.daca am suparat si eu si ma aleg cu un ,,banat,, ma apuc de spalat covoare si de dat cu var da poate ma salvez totusi
la 18.03.2011, 16:36
cit despre retete miha jos palaria,o zi buna draga mea
la 18.03.2011, 18:03
Mihaela ti-am mai spus ca esti minunata nu?Cand mai ai si timp sa gatesti?Si atatea feluri?
la 18.03.2011, 19:27
Adina multumesc
Eu postez retete pentru voi pe care va intereseaza sa invatati lucruri noi; si eu am invatat multe de la voi in domeniul culinar , dar si faptul ca mai exista prietenie si respect; restul nu conteaza.
Azuz am vrut sa te scol de dimineata pana nu se raceste micul dejun
Nadina multumesc pentru ce am invatat de la tine in bucatarie si pentru faptul ca te gandesti si te rogi si pentru o prietena de departe
la 18.03.2011, 21:17
astazi aziz a fost mai mult decit matinal
la 19.03.2011, 10:12
f bine arata
ador mancarea arabeasca si de fiecare data cand imi vizitez matusa "dau comanda" sami faca de toate cele ca tare is bune
la 19.03.2011, 14:17
oauuuuu

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking