Micul dejun arab-6."Maqdus"- vinete umplute in ulei de masline

Postat de Mihaela11_jo in Muraturi
6 Apr 2011 | 12987 vizualizari
Micul dejun arab-6."Maqdus"- vinete umplute in ulei de masline

"Maqdus" este un antreu specific arab si consta din vinete foarte mici umplute cu nuci,usturoi si ardei iute conservate in ulei de masline. Sunt o delicatesa!

Ingrediente

  • 4 kg de vinete mici( 4-5 cm lungime)  
  • 400 grame nuci
  • 1 capatana de usturoi  
  • 1/4 pahar sare  
  • 3-4  ardei iuti  
  • ulei de masline cat sa umple borcanele( cca 3l)
  • 2 linguri de boia dulce de ardei

Mod de preparare

Vinetele se spala si le se taie codita. Intr-o cratita mare se pune apa la fiert si cand aceasta clocoteste se adauga vinetele. Se lasa la foc mediu cca 25 de minute. Se scot vinetele pe o tava si se lasa sa se raceasca. Se cresteaza vinetele si in buzunarul obtinut se introduce putina sare. Se inclina tava cu vinetele si se acopera cu o alta tava pe care se pune o greutate pentru a se scurge plusul de lichid.Se lasa la scurs o zi.

Se pregateste umplutura pentru vinete. Intr-un mojar se zdrobeste usturoiul taiat marunt cu 2 linguri de sare , apoi se adauga nucile care se zdrobesc in continuare. Intr-un bol se pun usturoiul si nucile zdrobite si se adauga restul de sare, ardeiul iute macinat, boia dulce si se amesteca bine.

Se taie codita vinetelor si se umplu; se aseaza in borcane concentric. Borcanele se pun pe o tava cu gura in jos pentru a se mai elimina plusul de lichid care rezulta. Se lasa astfel 2 zile pana nu se mai scurge apa. Se umplu borcanele cu ulei de masline si se inchid.

Se consuma dupa 1 luna. In general se foloseste uleiul de masline rafinat(spaniol) , deoarece este mai ieftin, avand in verede ca este nevoie de cantitati mari.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Micul dejun arab-6."Maqdus"- vinete umplute in ulei de masline" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata mixta de toamna cu varza rosie, castraveti, gogonele si sfecla rosie

Postat de panacris

Salata mixta de toamna cu varza rosie, castraveti, gogonele si sfecla rosie

Varza curățată de foile exterioare, sfecla curățată de coajă, gogonelele și castraveții, se feliază, recunosc că m-am ajutat de robot;) se pun și se amestecă într-un vas...

Citeste continuarea

Salata de toamna cu bureti

Postat de oanapl

Salata de toamna cu bureti

Cureți opinticii de impurități, îi speli în 3-4 ape și îi pui la fiert într-o cratiță cu apă cât să-i cuprindă și o linguriță de sare. Cureți spuma care...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.04.2011, 20:43
foarte frumos,felicitari
la 06.04.2011, 20:46
la 06.04.2011, 20:55
deliciose
la 06.04.2011, 20:56
Woaw, cum arata cred ca sunt foarte bune
la 06.04.2011, 20:56
Un adevarat spectacol Mihaela

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking