Vinete umplute cu carne de vitel

Postat de simona72 in Vita
22 Mai 2013 | 5502 vizualizari
Vinete umplute cu carne de vitel

O alta bucatarie care mie imi place tare, tare mult este cea turceasca. Am avut placerea sa vizitez citeva locuri si sa cunosc cativa oameni . Turcia este un adevarat paradis pentru gurmanzi, oferind o experienta de neuitat prin combinatia excelenta a gusturilor. Legumele cele mai frecvent folosite sunt: vinetele, ceapa, , fasolea, roşiile, usturoiul, castravetele şi lintea. Salatele de legume sunt cele mai gustoase, daca se condimenteaza cu ulei de masline, lamaie si iaurt cu usturoi.

Ingrediente

  • 4 vinete
  • 500-600 gr carne de vitel (pulpa)
  • 1 legatura ceapa verde sau 1 ceapa
  • 3-4 catei usturoi
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 1 virf lingurita pasta ardei iute
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 cescuta suc de rosii
  • 1 lingurita amestec de condimente garam masala
  • 1 legatura patrunjel
  • pt sos:
  • 1 cutie suc de rosii
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 lamaie
  • pt decor:
  • 6-7 rosii mici sau cherry
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de zahar
  • busuioc proaspat
  • brinza de capra
  • iaurt grecesc

Mod de preparare

Vinetele se spala, se taie capetele, nu se curata de coaja, se taie pe lungime in doua. Cu ajutorul unei lingurite se scobeste miezul, dar cu grija sa nu fie patrunse. Intr-un castron se pune apa rece, sare, zeama de la o lamaie si se pun jumatatile de vinete scobite. Se lasa 30 minute, se scot si se pun pe un prosop absorbant.

Carnea spalata si curatata de pielite, se taie cuburi si se toaca. Ceapa si usturoiul tocate marunt se pun la calit in putin ulei de masline. Se adauga carnea tocata si se amesteca pina se desface carnea. Se adauga sare, piper, pasta de ardei iute dar nu prea mult sa nu acopere celelalte mirodenii ardeiul iute, pasta de tomate si sucul  de rosii, precum si amestecul de mirodenii garam masala. Turcii folosesc scortisoara si chimion in loc de garam masala, eu l-am folosit pt ca-mi place f mult si pt ca in amestec se regasesc amindoua.

Tocam marunt mijlocul de la vinete si patrunjelul, il punem peste carne si lasam pe foc pina scade zeama formata. Umplem cu aceasta compozitie jumatatile de  vinete si le punem intr-o tava unsa cu ulei de masline. Punem sucul de rosii amestecat cu sare,piper si cimbru si dam tava acoperita cu folie de aluminiu la cuptorul incins la 200 grade pt 40 minute. Rosiile mici le dam cu sare si zahar si le dam la cuptor pt 5 minute. Vinetele coapte le decoram cu rosiile coapte, putina brinza de capra sfarimata, frunze de busuioc si cite o lingurita de iaurt gras grecesc.

O masa imparateasca!!!Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute cu carne de vitel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Retete similare

Vinete umplute cu carne de vitel- Philips Multicooker

Postat de Oana

Vinete umplute cu carne de vitel- Philips Multicooker

Vanata se taie pe lungime, se indeparteaza cotorul si se scobeste cu grija. Miezul se marunteste la robot si se amesteca cu carnea tocata, impreuna cu ceapa, ardeiul si usturoiul maruntite si ele....

Citeste continuarea

Vinete rotunde umplute

Postat de ctlina

Vinete rotunde umplute

Spalati legumele. Taiati capatul cu coada al vinetelor si goliti-le de pulpa cu o lingurita. Tocati pulpa marunt, sarati si puneti-o la scurs, sa lase apa. Curatati si tocati marunt ceapa...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 22.05.2013, 21:07
ce idei Domle ,nu imi place)ca nu am si io
la 22.05.2013, 21:08
delicioase!
la 22.05.2013, 21:09
nici mie ca nu mai este
la 22.05.2013, 21:10
Sunt asa de buneeee!Am facut si eu.Sunt bune reci cat si calde.
la 22.05.2013, 21:10
Bravo! Faina tare ideea

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking