Vinete umplute cu chiftele de vitel si parmezan

Postat de LauraA in Vita
7 Feb 2011 | 6880 vizualizari
Vinete umplute cu chiftele de vitel si parmezan

Nu stiu daca voua va plac vinetele dar eu le ador pur si simplu. Imi place orice fel de mancare in care vinetele sunt ingredientul principal. O reteta mai inedita este cea de astazi, vinete umplute cu chiftelute de vitel si parmezan. Sunt excelente si deloc greu de facut.

Ingrediente

  • 400 gr carne tocata de vitel
  • 3 vinete medii
  • 2 oua
  • 30 gr parmezan
  • patrunjel
  • busuioc
  • 2 felii paine inmuiata in apa/lapte
  • 2 catei usturoi
  • 1 catel usturoi necuratat
  • sare
  • piper
  • 2 rosii (optional)

Mod de preparare

Amestecam carnea tocata cu painea inmuiata in apa si stoarsa foarte bine, cu cele 2 oua, usturoiul dat prin razatoare, patrunjelul tocat marunt, parmezanul ras, sare si piper. Formam cu mana umeda chiftelute mici pe care le dam prin faina si le prajim in ulei. Trebuie sa fie patrunse bine dar nu foarte colorate,

Taiem o fasie pe lungime din fiecare vanata si extragem miezul vinetei cu ajutorul unui cutit ascutit avand grija sa lasam un strat subtire de miez in fiecare vanata.


Taiem miezul in cubulete mici, adaugam sare si piper si calim cubuletele in cateva linguri de ulei impreuna cu un catel de usturoi necuratat. Cand s-au patruns, aruncam catelul de usturoi si  adaugam chiftelutele si vreo 10 frunze de busuioc proaspat si le mai lasam pe foc 5 minute.


Pudram vinetele scobite cu parmezan ras si adaugam cu o lingura compozitia de chiftele si cubulete de vanata. Dupa fiecare strat format mai adaugam parmezan ras. Dupa ce le umplem pudram din nou parmezan pe deasupra. Daca doriti puteti adauga cateva cubulete de rosii inainte de a baga vinetele la cuptor.


Dam la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 30 minute. Daca vi se bronzeaza prea tare la suprafata puteti acoperi spre sfarsit tava cu folie de aluminiu.

Servim cu patrunjel proaspat si cu putin busuioc tocat marunt.

Pofta buna!!


Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute cu chiftele de vitel si parmezan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Gulas unguresc

Postat de oanapl

Gulas unguresc

Se curata carnea de pielite, se spala si se taie bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ardeiul gras se curata, se spala si se taie fasii subtiri. Morcovii si telina se...

Citeste continuarea

CARNE ASADA

Postat de mihaelar63

CARNE ASADA

Carnea de vitel, la temperatura camerei, se portioneaza in felii mai groase, aproximativ un deget grosime. Legumele se curata si se spala. Se stoarce zeama de la o lamaie si de la o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.02.2011, 10:18
foarte bine arata!
la 07.02.2011, 10:19
Arata minunat si sigur sunt si tare bune.
la 07.02.2011, 10:25
Ioteeeeeeeeee , te vad si-aici , nu numai pe blogul personal
la 07.02.2011, 10:39
Arata f bine, si mie imi plac vinetele f mult.
la 07.02.2011, 10:52
Doamne Laurica cum arata...minunatie...si-mi plac foarte mult vinetele!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking