Ingrediente
- 3 vinete
- 2 cepe
- 2 catei de usturoi
- 600g rosii
- 6 linguri ulei de masline
- 6 linguri pe parmezan ras
- 3 fire patrunjel verde
- 4 frunze busuioc proaspat
- sare
- piper
Mod de preparare
Spalati vinetele,taiati codita si le taiati in doua.Cu o lingurita scobiti miezul si lasati marginea circa 5mm.Presaratile cu sare,le intoarceti si le lasati sa se scurga apa.
Curatati ceapa o tocati marunt si o puneti la calit intr-o tigaie incinsa cu ulei de masline si usturoiul curatat si zdrobit.Dupa ce s-a inmuiat putin ceapa,adaugam si miezul de vinete,tocat marunt.
Rosiile le spalati,le curatati de coaja,le tocati marunt si le puneti peste vinete si ceapa.Spalam patrunjelul si frunzele de busuioc,tocati marunt si le adaugati in tigaie.Sarati,piperati si lasati sa scada zeama.
Uscati vinetele cu servetele,le umpleti si le presarati cu parmezan (sau pesmet) puneti intr-o tava unsa cu putin ulei.Adaugati putina apa in tava si dati la cuptor circa 30 de minute.
Pofta buna!!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|