Vinete umplute

Postat de caroline in Mancaruri de legume
17 Iun 2014 | 3925 vizualizari
Vinete umplute

Ador legumele...in orice combinatie...iar aceste vinete umplute au fost atit de delicioase. Merita incercate :)

Ingrediente

  • 3 vinete
  • 4 fire ceapa verde
  • 1\2 ardei gras rosu
  • 1\2 ardei gras galben
  • 1\2 morcov
  • 1\2 dovlecel
  • 6 felii sunca presata piept curcan
  • 20 gr parmezan
  • 12 felii de rosie
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare

Vinetele le spalam si le taiem in jumatate pe lungime.Cu ajutorul unei lingurite  scobim interiorul avand grija insa sa nu rupem coaja. ( vanata trebuie sa ramana ca o barcuta).Punem sare si lasam cojile la scurs.

Miezul vinetelor, ardeii,morcovul si dovlecelul le tocam cubulete mici.

Ceapa o spalam si o tocam rondele.Patrunjelul il spalam si il tocam marunt.

Punem putin ulei intr-o tigaie si punem legumele la calit amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn.Potrivim de sare si piper.Spre sfarsit adaugam patrunjelul tocat amestecand .

Spalam cojile vinetelor de sare si le presam cu un servet de hartie.

In fiecare coaja punem din compozitia cu legume pana la jumatate .Asezam apoi felia de sunca peste care punem iarasi din compozitia cu legume.

Presaram parmezan si asezam cate doua felii de rosie.

Asezam vinetele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la 190 grade pentru 20-25 minute.

Se servesc calde.

Pofta buna ! 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Retete similare

Vinete umplute, la cuptor

Postat de mirela0911

Vinete umplute, la cuptor

Se spala vinetele, se sterg apoi se taie in doua pe lungime. Se scoate mijlocul, pastrand o margine de 0.5 cm. Se presara cu sare si se lasa o jumatate de ora apoi se scurg de apa lasata....

Citeste continuarea

Vinete umplute cu legume

Postat de CameliaComan

Vinete umplute cu legume

Curatam si spalam toate legumele. Morcovii ii dam pe razatoare, taiem ceapa in fasii potrivite, iar ardeiul il taiam in bucati mai maricele. Spalam vinetele. Facem o taiatura pe mijloc la fiecare...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 17.06.2014, 21:20
si mie imi plac mult si imi place tot ce e cu legume (mai putin parmezanul pe care eu nu il pun nicaieri
la 17.06.2014, 21:20
la 17.06.2014, 21:20
e-heee...asta e masa mea de seara de la dieta dar fara carne, e cu branza si legume umplutura
la 17.06.2014, 21:33
Va multumesc
la 17.06.2014, 21:33
Foarte bune!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking