Mini-vinete umplute in sos de rosii

Postat de lilik in Vita
1 Sep 2011 | 5237 vizualizari
Mini-vinete umplute in sos de rosii

Ingrediente

  • 8 vinete mici(daca nu aveti folositi vinete obisnuite taiate in 2)
  • 600 gr carne tocata de vita
  • 2 felii de paine inmuiate in lapte
  • 3-4 linguri parmezan ras
  • sare,piper
  • 2 oua
  • patrunjel verde(optional,eu nu am pus)
  • PT SOS:
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 tija de telina
  • 750 ml passata de rosii
  • apa cat sa subtiem bine sosul
  • sare,piper
  • 2 foi de dafin
  • 1 pahar vin alb

Mod de preparare

Tocam marunt ceapa,morcovul si tija de telina,apoi le punem cu putin ulei de masline la innabusit.Cand sunt moi stingem cu vinul si lasam la foc iute pana se evapora,apoi punem passata de rosii si apa,amestecam si lasam sa fiarba la foc mic.

Intre timp scobim vinete si le presaram cu sare in interior,apoi le intoarcem cu gura in jos sa lase apa si pregatim umplutura.

Amestecam carnea tocata cu painea inmuiata si rasa,parmezanul,ouale,patrunjel,sare si piper dupa gust.

Cu aceasta compozitie umplem vinetele si daca ne ramane facem 2-3 chiftelute.

Cand sosul fierbe de 30-40 de minute circa punem vinetele umplute si lasam tot la foc mic inca pt 1 ora(timpul e aproximativ,vedeti cand sosul se ingroasa si carnea e fiarta).

cu 15 minute inainte de a stinge focul punem foile de dafin si potrivim de sare si piper.

Servim vinetele umplute in sos de rosii calde alaturi de o portie de spaghete...

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-vinete umplute in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftele umplute cu mozzarella in sos de rosii

Postat de Satisfyyourcravings

Chiftele umplute cu mozzarella in sos de rosii

Se amesteca carnea cu 2 catei de usturoi pisati, sare, piper, pesmetul si laptele pana devine o compozitie omogena. Se imparte carnea in 12 parti, se modeleaza in bile, iar in centrul fiecareia se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.09.2011, 13:52
place
la 01.09.2011, 14:15
Cum Liliko mini vinete ? adica eu sunt mini om ?
la 01.09.2011, 14:19
"adica eu sunt mini om ?" ... ca inaltime ai Diana?
la 01.09.2011, 14:27
Ancuta , cat pot avea decat ... 1 m si-un zambet ... glumesc ... doar un pic
la 01.09.2011, 15:08
Diana ...ce ma faci sa rad

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking