Midii cu taitei chinezesti

Postat de papabundetot in Fructe de mare
28 Iul 2013 | 8159 vizualizari
Midii cu taitei chinezesti

Am mai spus si repet ca noua tare ne mai plac aceste mici vietati :) si de cate ori am ocazia nu evit sa le gatesc dar si sa le mananc cu mare placere,si cum pui si porc am tot facut in ultima vreme am zis sa mai schimbam putin meniul cu ceva deosebit,cel putin pentru noi.Daca la toate astea mai adaug ca sunt si foarte gustoase dar se si gatesc extrem de repede comparativ cu alte preparate…mai ca iarasi mi se face foame

Ingrediente

  • Am folosit:
  • 600 gr carne de midii
  • 3 catei usturoi
  • 50 ml vin rose de tara (alb nu aveam)
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • capere,
  • curry,
  • sos soia
  • taitei chinezesti cu ou
  • amestec de legume chinezesti
  • ulei de masline si ulei de susan

Mod de preparare

Intr-o oala mai mare am pus apa si sare si am pus-o la foc,cand apa a inceput sa clocoteasca am pus legumele in ea (conform indicatiilor de pe ambalaj) si am lasat la foc 8 minute. Dupa ce am stins focul am pus in apa langa legume si taiteii chinezesti si i-am lasat 4 minute,fara a mai da drumul la foc. Am scurs apoi printr-o sita legumele si taiteii,am clatit cu apa rece si am pus intr-un castron.Am adaugat putin ulei de susan pentru aroma lui deosebita care mie imi place tare mult.

Intr-o tigaie cu putin ulei de masline am pus usturoiul tocat marunt si l-am lasat putin sa isi elibereze aroma,am adaugat apoi curry,si sos de soia mai apoi am pus caperele si midiile spalate bine de tot si am lasat la foc am adaugat si vinul peste midii si zeama de lamaie  si am lasat tigaia pe foc cam 5-7 minute.

Am servit apoi midiile pe pat de taitei chinezesti cu legume. O nebunie de mancare. 

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Midii cu taitei chinezesti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Calamari prajiti in ulei de masline cu usturoi

Postat de gurita_ta2005

Calamari prajiti in ulei de masline cu usturoi

Calamarii se spala bine, daca inelele sunt prea mari, se taie in bucati mai mici si se pun pe un servet de bucatarie pentru a se scurge de apa. Intr-un wok punem ulei de masline, un catel mare...

Citeste continuarea

Seppie con patate all'inferno

Postat de gurita_ta2005

Seppie con patate all'inferno

Sepia se curata si se taie bucati potrivite, la fel si cartofii. Intr-o cratita punem ulei de masline, usturoiul taiat felii, frunze de salvie si peperoncino. Adaugam bucatiile de sepie, le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.07.2013, 09:02
la 28.07.2013, 09:04
la 28.07.2013, 09:11
Bune, bune!
la 28.07.2013, 09:28
la 28.07.2013, 09:37

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking