Midii in stil italian

Postat de Cocktail_of_Senses in Fructe de mare
9 Mar 2014 | 5641 vizualizari
Midii in stil italian

Acest weekend a fost in mod cert o desfatare a papilelor gustative in stil italian. Astazi am incheiat ziua cu midii in stil italian, sau supa di cozze. Bineinteles, italienii au o multime de modalitati de preparare a midiilor, aceasta fiind doar una dintre ele, dar cu singuranta printre cele mai delicioase!

Ingrediente

  • 500 g midii proaspete (eu le-am luat de la Carrefour)
  • 5 catei de usturoi
  • o conserva de rosii de calitate (eu am folosit de la Heinz)
  • optional putin sos sweet chilli
  • zeama de la o jumatate de lamaie-
  • 60 ml vin alb demisec
  • o legatura de patrunjel
  • putin chilli uscat pisat
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • o bagheta paine integrala
  • sare de mare
  • piper

Mod de preparare

Mai intai de toate trebuie sa curatati foarte bine midiile sub jetul de apa cu un burete de sarma. Veti observa ca unele dintre ele au un fel de matase pe care trebuie sa o inlaturati. Midiile care sunt deschise inseamna ca sunt moarte si trebuie sa le inlaturati pentru ca nu doriti sa le consumati.

Pentru acest preparat am folosit minunata oala de la Multicooker, dar bineinteles puteti folosi si o tigaie adanca, desi aromele se pastreaza mult mai bine in Multicooker.

Puneti in oala cateva linguri de ulei de masline si cateii de usturoi striviti cu lama de la cutit. Atentie, pentru a nu se arde usturoiul adaugati-l in oala odata cu uleiul si caliti la foc mic.

Cand usturoiul incepe sa capate culoara adaugati sosul de rosii si sosul chilli. Adaugati apoi midiile si putin chilli. Dupa un minut turnati si vinul.

Am inchis apoi capacul si am mai lasat inca 3 minute. Nu lasati midiile mai mult de 3 minute, intrucat au carnea foarte frageda! Midiile inchise le puteti inlatura in acest stadiu.

Dupa ce s-au scurs cele 3 minute adaugati zeama de la o jumatate de lamaie si patrunjelul tocat nu foarte marunt.

Incalziti o tigaie cu gratar, iar cand aceasta este bine incinsa trageti pe o parte si pe cealalta, timp de 1-2 minute, feliile de paine pana devin putin crocante in exterior. Le puteti introduce si in cuptor si le puteti stropi cu putin ulei de masline. Eu am ales varianta mai light. :)

Intenstitatea aromelor face din acest preparat o delicatesa care trebuie incercata nu doar cand ajungeti in Italia. Acum este mult mai usor cu Philips Multicooker!

Gasiti mai multe poze si retete aici: http://cocktailofsenses.wordpress.com/

O seara frumoasa va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Midii in stil italian" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Creveti, scoici marinate si urechi de lemn cu taitei chinezesti

Postat de panacris

Creveti, scoici marinate si urechi de lemn cu taitei chinezesti

  Ceapa și usturoiul curățate, tăiate jullien se pun la călit într-un vas wok, sau o tigaie mai înaltă ;) cu uleiul de fistic/alune/arahide, la foc iute, cca. 5 minute,...

Citeste continuarea

Tentacule de caracatita cu piure de cartofi

Postat de gurita_ta2005

Tentacule de caracatita cu piure de cartofi

Tentaculele de caracatita se curata de pielite si se pun la fiert pentru circa 10 minute (erau prefierte, insa daca luati proaspate, trebuie sa le lasati sa fiarba pana se patrund cu furculita)....

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.03.2014, 20:33
Sunt pe placul meu!
la 09.03.2014, 20:41
la 09.03.2014, 20:56
ce bine arata!
la 10.03.2014, 08:13
la 10.03.2014, 11:08

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking