Midii în stil luxemburghez

Postat de Satisfyyourcravings in Fructe de mare
13 Mai 2013 | 5168 vizualizari
Midii în stil luxemburghez

De fiecare dată când intru în contact cu o ţară nouă, fie în mod direct, fie în mod indirect, încerc să aflu cât mai multe despre cultura acesteia, dar mai ales despre specificul bucătăriei naţionale. Luxemburg pare să nu aibă o bucătărie proprie prea dezvoltată, însă se simt influenţele franceze, precum şi cele germanice, iar în ultima vreme, chiar spaniole sau portugheze. Aşadar, din cele câteva preparate declarate tradiţional luxemburgheze, am ales să prepar aceste midii, gătite simplist, dar cu un gust care depăşeşte aşteptările.

Ingrediente

  • 2 kg midii proaspete cu cochilie
  • 80 grame unt
  • 1 morcov mediu, tăiat rondele
  • 1 tulpină ţelină, tăiată rondele
  • 5 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
  • 1 ceapă, tocată mărunt
  • 1 crenguță proaspătă de cimbru
  • 300 ml vin alb Riesling
  • 1/2 legătură pătrunjel

Mod de preparare

Midiile se curăță de "barbă" şi se perie fiecare cochilie pentru a îndepărta murdăriile, etapă foarte importantă pentru că midiile se gătesc întregi. Cele sparte sau deschise care nu se închid când sunt lovite uşor, se aruncă.

Într-un mojar, se pasează 3 căței de usturoi cu puțină sare și se amestecă cu 40 de grame de unt. La final, se adaugă și puțin piper.

Într-o tigaie/ oală se încălzesc 40 grame unt. Când nu mai face spumă, se adaugă 2 căței de usturoi și ceapa și se sotează 3-4 minute. Apoi, se adaugă morcovul, țelina, cimbrul și 50 ml vin. Se aduce la punctul de fierbere și se gătesc 15 minute. 

Se adaugă midiile și restul de vin, se dă focul la mare și se acoperă. Se scutură tigaia/oala după 2-3 minute ca midiile să nu se prindă de baza tigăii/ oalei. Se mai lasă 3 minute, apoi se ia de pe foc și se adaugă pătrunjelul și untul aromatizat cu usturoi obținut anterior. 

Midiile care nu s-au deschis nu se consumă.

Se servesc imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Midii în stil luxemburghez" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Creveti cu paste, in sos de rosii

Postat de mirela0911

Creveti cu paste, in sos de rosii

Se pun pastele fainoase la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata, se strecoara si se pastreaza cam un polonic din apa in care au fiert. Crevetii se lasa sa se dezghete...

Citeste continuarea

Creveti, scoici marinate si urechi de lemn cu taitei chinezesti

Postat de panacris

Creveti, scoici marinate si urechi de lemn cu taitei chinezesti

  Ceapa și usturoiul curățate, tăiate jullien se pun la călit într-un vas wok, sau o tigaie mai înaltă ;) cu uleiul de fistic/alune/arahide, la foc iute, cca. 5 minute,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.05.2013, 11:40
la 13.05.2013, 11:52
la 13.05.2013, 12:11
Bune midiile,dar si vinul recomandat!
la 13.05.2013, 12:17
Ce deliciu ne-ai adus!!! Imi plac f mult!!!!urmatoarea portie de midii asa va fi gatita!!
la 13.05.2013, 12:24

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking