Midii/Scoici cu ciuperci si smantana

Postat de ctlina in Fructe de mare
22 Sep 2018 | 4174 vizualizari
Midii/Scoici cu ciuperci si smantana

Scoici cu smantana este unul din felurile mele preferate.....imi place sa le fac duminica dupa ce le cumparam proaspete de la piata Se gatesc de obicei in vin alb cu ceapa si ierburi aromatice sau "à la crème" cu smantana. De data aceasta le-am asociat cu smantana si ciuperci. O minunatie ! https://www.blogulluicatalina.com/2018/08/midiiscoici-cu-ciuperci-si-smantana.html

Ingrediente

  • 2 kg de midii
  • 40 g unt semi sarat
  • 300 g de ciuperci
  • 2 cepe salota
  • 2 catei de usturoi
  • 4 linguri de smantana
  • 5 cl de vin alb
  • cimbru, dafin
  • sare, piper

Mod de preparare

Se spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide).  

Daca nu sunt gata curatate, se curata bine cu cutitul.

Curatati si taiati ciupercile felii. Sotati-le intr-o tigaie in 20 g de unt, timp de 10 minute.

Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt.

Intr-o cratita se calesc ceapa si usturoiul cu un pic de unt. 

Adaugati ierburile, vinul si smantana si gatiti la foc mic, amestecand cateva minute.

Adaugati ciupercile si amestecati.

Puneti midiile, acoperiti si gatiti la foc iute 5-6 minute până când midiile se deschid.

Aruncati midiile care nu s-au deschis.

Serviti cu cartofi prajiti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Midii/Scoici cu ciuperci si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Scoici Băneasa cu moluște în sos de vin

Postat de panacris

Scoici Băneasa cu moluște în sos de vin

Într-un vas încăpător se pune apă rece la fiert, după ce clocotește se adaugă un praf de sare și pastele. Se lasă la fiert cca. 10 minute la foc mediu, necoperit. Între...

Citeste continuarea

Frigarui de creveti

Postat de RuxyRux

Frigarui de creveti

Se pregateste un sos din zeama de la o lamaie, zeama de la o portocala, busuiocul proaspat si busuiocul pudra, sare, turmeric, coaja de lamaie, o lingurita de zahar,  ulei de masline si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.09.2018, 21:57
N-am mâncat, dar știu că în Franța există multe restaurante cu un asemenea specific...Și clienți, desigur...
la 22.09.2018, 22:05
Cu ciuperci nu am mai incercat !!! Interesant
la 22.09.2018, 22:07
la 22.09.2018, 22:23
la 22.09.2018, 23:09

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking