Ingrediente
- 2 kg de midii
- 40 g unt semi sarat
- 300 g de ciuperci
- 2 cepe salota
- 2 catei de usturoi
- 4 linguri de smantana
- 5 cl de vin alb
- cimbru, dafin
- sare, piper
Mod de preparare
Se spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide).
Daca nu sunt gata curatate, se curata bine cu cutitul.
Curatati si taiati ciupercile felii. Sotati-le intr-o tigaie in 20 g de unt, timp de 10 minute.
Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt.
Intr-o cratita se calesc ceapa si usturoiul cu un pic de unt.
Adaugati ierburile, vinul si smantana si gatiti la foc mic, amestecand cateva minute.
Adaugati ciupercile si amestecati.
Puneti midiile, acoperiti si gatiti la foc iute 5-6 minute până când midiile se deschid.
Aruncati midiile care nu s-au deschis.
Serviti cu cartofi prajiti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Midii/Scoici cu ciuperci si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|