Midii/Scoici cu curry

Postat de ctlina in Fructe de mare
6 Sep 2015 | 4910 vizualizari
Midii/Scoici cu curry

Scoici este unul din felurile mele preferate.....aicea aveti adevarate scoici din Bretania proaspat scoase din ocean. Bretania este o regiune aparte față de restul Franței, fiind alături de Țara Galilor, Scoția, Irlanda și Galicia din Spania singurele regiuni cu populații de origini celtice. Este o regiune renumită pentru midii și stridii a căror creștere industrializată este propice datorită mareelor înalte. Midiile se gatesc de obicei in vin alb cu ceapa si ierburi aromatice sau "à la crème" cu smantana. Va propun o reteta parfumata cu curry foarte la moda in restaurantele bretone.

Ingrediente

  • 2 kg de midii
  • 30 g unt
  • 1 ceapa esalota
  • 3 catei de usturoi
  • 4 linguri de smantana
  • 2 lingurite de curry
  • cimbru, dafin
  • sare, piper

Mod de preparare

Se spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide). 

Daca nu sunt gata curatate se curata bine cu cutitul. 

Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt.

Intr-o cratita se caleste ceapa si usturoiul cu un pic de unt. 

Adaugati ierburile, si smantana si gatiti la foc mic mestecand cateva minute.

Puneti midiile, acoperiti si gatiti la foc iute 5-6 minute până când midiile se deschid.

Presarati peste ele pudra de curry si amestecati.

Este gata...

Aruncati midiile care nu s-au deschis.

Serviti cu cartofi prajiti.

Alte retete:

Midii / Scoici in sos de smantana si vin
Midii/Scoici umplute si gratinate 

Bon appétit !!


Daca ti-a placut reteta noastra "Midii/Scoici cu curry" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Peste robalo cu scoici in tigaie

Postat de cristeena20

Peste robalo cu scoici in tigaie

Pestele se face fileuri si le condimentam cu sare, piper alb si stropim cu lamaie. Intr-o tigaie cu capac punem ulei de masline si adaugam ceapa taiata solzisori, usturoiul tocat, ardeiul in...

Citeste continuarea

Midii cu tagliatelli

Postat de cristeena20

Midii cu tagliatelli

- Preparam midiile. Punem apa cu ulei de masline si sare la fiert; cand da in clocot aduagam midiile si lasam putin sa fiarba. Strecuram si dam deoparte. - Separat preparam sosul: ceapa se taie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.09.2015, 12:17
la 06.09.2015, 12:41
la 06.09.2015, 13:36
la 06.09.2015, 13:50
Ce-mi plac!
la 06.09.2015, 13:59
bunica te asteptam, stiu ca-ti plac

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking