Ingrediente
- 2 kg de midii
- 30 g unt
- 1 ceapa esalota
- 3 catei de usturoi
- 4 linguri de smantana
- 2 lingurite de curry
- cimbru, dafin
- sare, piper
Mod de preparare
Se spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide).
Daca nu sunt gata curatate se curata bine cu cutitul.
Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt.
Intr-o cratita se caleste ceapa si usturoiul cu un pic de unt.
Adaugati ierburile, si smantana si gatiti la foc mic mestecand cateva minute.
Puneti midiile, acoperiti si gatiti la foc iute 5-6 minute până când midiile se deschid.
Presarati peste ele pudra de curry si amestecati.
Este gata...
Aruncati midiile care nu s-au deschis.
Serviti cu cartofi prajiti.
Alte retete:
- Midii / Scoici in sos de smantana si vin
- Midii/Scoici umplute si gratinate
Bon appétit !!
Daca ti-a placut reteta noastra "Midii/Scoici cu curry" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|