Peste robalo cu scoici in tigaie

Postat de cristeena20 in Peste
19 Mar 2019 | 2320 vizualizari
Peste robalo cu scoici in tigaie

Nu stiu exact cum ii se spune la pestele asta in romaneste-cred ca e biban-se poate folosi orice filet de peste-dorada, pastrav. Reteta asta e minunata si sanatoasa. Merita incercata.

Ingrediente

  • 4 fileuri de peste robalo
  • 1 ceapa
  • ardei rosu
  • usturoi
  • ulei de masline
  • 1 rosie bine coapta
  • smantana de gatit
  • 1 lingurita curry
  • sare, piper alb,
  • 1 pahar vin alb
  • patrunjel verde
  • 250 gr midii

Mod de preparare

Pestele se face fileuri si le condimentam cu sare, piper alb si stropim cu lamaie.

Intr-o tigaie cu capac punem ulei de masline si adaugam ceapa taiata solzisori, usturoiul tocat, ardeiul in cubulete mici si rosia decojita taiata cubulete. Amestecam si punem sare, piper si adaugam pestele. Punem capacul si lasam sa se inmoaie legumele. Intoarcem pestele si turnam vin alb. Acoperim si lasam sa se reduca. La final punem curry si apoi smantana. Mai lasam sub capac sa se intrepatrunda aromele si la final punem midiile pt cateva minute sub capac -pana se deschid (cca 2-3 min). Se adauga cateva crengute de patrunjel proaspat. 

Daca va place putin picant puneti si putin sos picant concentrat. Eu am facut de casa-folosesc mult la mancare. 

Servim cu cartofi fierti si nu uitati vinul alb.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste robalo cu scoici in tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Saramura de macrou

Postat de MotanLaOale

Saramura de macrou

Eu am facut un singur peste ca nu mananc decat eu. Se pot face oricati. Pestele se curata, se spala si se sterge de apa. Se pune o tabla pe focul de aragaz si cand este incinsa se da focul...

Citeste continuarea

Avat cu unt si lamaie

Postat de mihaelar63

Avat cu unt si lamaie

 Avatul se curata, se spala si se portioneaza. Pestele se pune intr-o tava non-aderenta si se maseaza cu ulei de masline zeama de la o lamaie, condimentele date si se sareaza....

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.03.2019, 23:09
Frumoasa prezentare!
la 19.03.2019, 23:13
la 19.03.2019, 23:39
multumesc!!
la 20.03.2019, 06:17
Buuuun ❤️❤️
la 20.03.2019, 07:49

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking