Peste robalo cu scoici in tigaie

Postat de cristeena20 in Peste
19 Mar 2019 | 2346 vizualizari
Peste robalo cu scoici in tigaie

Nu stiu exact cum ii se spune la pestele asta in romaneste-cred ca e biban-se poate folosi orice filet de peste-dorada, pastrav. Reteta asta e minunata si sanatoasa. Merita incercata.

Ingrediente

  • 4 fileuri de peste robalo
  • 1 ceapa
  • ardei rosu
  • usturoi
  • ulei de masline
  • 1 rosie bine coapta
  • smantana de gatit
  • 1 lingurita curry
  • sare, piper alb,
  • 1 pahar vin alb
  • patrunjel verde
  • 250 gr midii

Mod de preparare

Pestele se face fileuri si le condimentam cu sare, piper alb si stropim cu lamaie.

Intr-o tigaie cu capac punem ulei de masline si adaugam ceapa taiata solzisori, usturoiul tocat, ardeiul in cubulete mici si rosia decojita taiata cubulete. Amestecam si punem sare, piper si adaugam pestele. Punem capacul si lasam sa se inmoaie legumele. Intoarcem pestele si turnam vin alb. Acoperim si lasam sa se reduca. La final punem curry si apoi smantana. Mai lasam sub capac sa se intrepatrunda aromele si la final punem midiile pt cateva minute sub capac -pana se deschid (cca 2-3 min). Se adauga cateva crengute de patrunjel proaspat. 

Daca va place putin picant puneti si putin sos picant concentrat. Eu am facut de casa-folosesc mult la mancare. 

Servim cu cartofi fierti si nu uitati vinul alb.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste robalo cu scoici in tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Peste la tava, pe pat de legume

Postat de Ina

Peste la tava, pe pat de legume

Curatam pestele, il spalam si-l taiem in fasii de 2 cm. grosime pe care le  condimentam cu sare, le trecem prin faina si le prajim cate un minut pe fiecare parte in ulei incins. ...

Citeste continuarea

Macrou la cuptor

Postat de Ksenya

Macrou la cuptor

Pestele il spalam si-l filetam. Amestecam intr-un castron toate ingredientele. Vom obtine o pasta. Intr-un catron asezam pestele, apoi adaugam pasta si scaldam pestele in asa fel incat sa sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.03.2019, 23:09
Frumoasa prezentare!
la 19.03.2019, 23:13
la 19.03.2019, 23:39
multumesc!!
la 20.03.2019, 06:17
Buuuun ❤️❤️
la 20.03.2019, 07:49

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking