Miel cu ceapa si galuste

Postat de trifadalia in Oaie
25 Sep 2018 | 2202 vizualizari
Miel cu ceapa si galuste

Ingrediente

  • 1 bucata carne de miel
  • 2 bucati de ceapa
  • 100 mililitri de untdelemn
  • 1 bucata rosie decojita
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita de boia
  • pentru galuste:
  • 3 oua
  • 8 linguri de faina,
  • sare
  • 50 ml ulei

Mod de preparare

Ceapa se curata si se da pe razatoarea cu gauri mari, care se pune la calit cu ulei. Se prajeste pana incepe ceapa sa sticleasca. Se adauga boiaua si carnea. Se acopera cu apa si se fierbe. Cand este pe jumatate fiarta, se adauga rosia decojita si taiata bucatele. La final se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Se prepara galustele astfel: se sparg ouale si se amesteca sa se desfaca cu o furculita. Se adauga faina si se amesteca bine. Daca este prea groasa compozitia, se mai pune putina apa, cat sa devina un aluat bun de rupt cu forma de galuste. La final se adauga ulei si se mai amesteca. Acest aluat se rupe in apa clocotita cu sare si se lasa galustele sa fiarba 5 minute. Se strecoara si se spala. Apoi in alta cratita se ung cu ulei.

Se servesc alaturi de carnea de miel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Miel cu ceapa si galuste" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Miel cu rosii si spanac

Postat de katty

Miel cu rosii si spanac

Taiem carnea in bucati potrivite. Curatam ceapa si o tocam marunt. In uleiul incins punem carnea si amestecam ocazional in ea pana isi schimba culoarea. Adaugam ceapa si lasam sa se inmoaie si...

Citeste continuarea

Friptura de miel cu ghebe sotate si sos de dovleac

Postat de simona72

Friptura de miel cu ghebe sotate si sos de dovleac

Pulpa de miel se pune la marinat cu cel putin 24 ore inainte de a face friptura. Se da la frigider, se acopera vasul cu folie alimentara sau de aluminiu. Se scoate carnea din frigider cu 2-3 ore...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.09.2018, 17:12
Ti-au iesit foarte frumoase galustele !!! Am crezut ca le-ai dat prin aparat special Si da galustele bune au nevoie de ulei , eu pun grasime de porc sau unt . Nu ma mir ca stii sa le prepari cum trebuie , tinand cont de zona in care locuiesti
la 25.09.2018, 17:13
Apropo , as manca galuste zilnic )
la 25.09.2018, 17:51
la 25.09.2018, 19:45
anul asta mi-am luat sita de galuste. Trebuie sa fac si eu , in zona noastra nu se fac galuste decat de gris, la supe
la 25.09.2018, 23:17

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking