Miel cu masline şi garnitura de mazare

Postat de kukibella in Oaie
9 Feb 2012 | 3412 vizualizari
Miel cu masline şi garnitura de mazare

Ingrediente

  • 1 kg pulpa de miel(de preferinta fara os)
  • 6-7 catei de usturoi
  • 450 gr.roşii ın suc propriu
  • 1 1/2 lingura bulion de ardei uşor picant
  • cimbru,rozmarin,piper negru,sare
  • 150 gr masline negre
  • un pahar de vin roşu sec
  • frunze de dafin
  • ulei de masline
  • 450 gr.mazare
  • 200 gr.arpagic
  • 1/2 legatura marar

Mod de preparare

Carnea se condimenteaza, se stropeşte cu vin, se adauga putin ulei de masline şi se lasa aprox. 20 min.la rece. Dupa 20 de min. se aseaza ıntr-un vas. Se adauga roşiile, usturoiul taiat, maslinele, pasta de ardei şi frunzele de dafin.

Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor ptr.aprox.140 de minute. Spre sfarşitul coacerii se ınlatura folia de aluminiu.

Mazarea se fierbe 5-6 minute ın apa clocotita cu sare. Arpagicul se fierbe 12-14 minute ın apa clocotita cu sare.

Se pune ıntr-o cratita ulei de masline şi dupa ce s-a ıncins putin se adauga arpagicul scurs. Se lasa aprox.2 minute şi se adauga mazarea. Acoperim cu un capac şi mişcam cratita ca sa se amestece mazarea cu arpagicul. Dupa aprox.4 minute adaugam mararul tocat şi mai lasam 2 minute

Daca ti-a placut reteta noastra "Miel cu masline şi garnitura de mazare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Piept de berbecut cu vin rosu si cartofi

Postat de mihaelar63

Piept de berbecut cu vin rosu si cartofi

Pieptul de berbecut se curata si se spala. Ceapa si usturoiul se spala sis e curata de stratul superior de foi si de mustati. Carnea se pune la fiert cu vinul indoit cu apa . ...

Citeste continuarea

Pulpa de miel gatita la 140 de grade

Postat de Sylvia

Pulpa de miel gatita la 140 de grade

     Povestea incepe cu pregatirea condimentelor si a mielului , pulpa se spala si se sterge si se lasa sa ajunga temperatura camerei ca sa nu cream un soc termic la gatire. Intr-un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.02.2012, 20:53
la 09.02.2012, 21:53
la 09.02.2012, 21:57
bun
la 09.02.2012, 22:14
la 09.02.2012, 22:35
bun bun

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking