Ingrediente
- un castron mare de flori de salcam (nu stiu cantitatea exacta)
- 1,5 kg zahar
- zeama de la o lamaie
- 2 l apa
Mod de preparare
Se face in acelasi fel ca si mierea de papadie.
Alegeti flori din locuri cat de cat nepoluate, adica de pe la tara. Spalati-le bine in cateva ape, apoi puneti apa la fiert. Cand fierbe, adaugati florile. Fierbeti 2 ore,la foc mediu pana lichidul scade considerabil. Stoarceti florile intr-o strecuratoare, apasand bine, ca sa iasa toata zeama din flori. Siropul rezultat il puneti din nou la foc, adaugati zaharul si zeama de lamaie, amestecati bine si fierbeti iar vreo 2-3 ore, pana vedeti ca lichidul este legat, iar cantitatea se reduce la aproape jumatate. Oricum, mierea se mai ingroasa dupa ce se raceste. Puneti in borcane curate si dati la camara.
Florile stoarse de zeama nu le aruncati. Puneti-le intr-un borcan mare si adaugati din mierea facuta, peste ele.
Va rezulta o dulceata din flori de salcam delicioasa.
Daca ti-a placut reteta noastra ""Miere " din flori de salcam" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|