Minciunele (Gogosi cu lingura)

Postat de Alina26 in Dulciuri
20 Sep 2013 | 37907 vizualizari
Minciunele (Gogosi cu lingura)

De saptamana trecuta am avut comanda de la sot sa fac gogosi...asa ca ieri m-am pus pe treaba...si i-am facut vreo cateva!!!Se numesc "Gogosi cu lingura"pentru ca aluatul e foarte moale si se ia cu lingura.Sper sa va placa "minciunelele"mele!!! :-*:*:*:*

Ingrediente

  • 500 g faina alba
  • 15 g drojdie
  • 300 ml apa calda
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 esenta de lamaie
  • 1 esenta de portocala
  • 100 g zahar
  • 1 varf de cutit de sare
  • 5 lg de ulei
  • ulei pentru prajit (600 ml)

Mod de preparare

1.Intr-un bol am pus faina,esentele,drojdia,apa calda si am inceput sa framant,apoi am adaugat si uleiul putin incalzit si am continuat sa mestec.Aluatul va fi foarte moale.Am lasat sa creasca pana isi dubleaza volumul.

2.Am pus la incins uleiul intr-un ceaun (ca sa nu sara uleiul) si am pus cate o lingura de aluat si le-am lasat sa se prajeasca bine pe amandoua partile.Le-am scos pe servetele sa absoarba putin uleiul si le-am tavalit prin zahar.

Servite calde sau reci sunt foarte bune.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Minciunele (Gogosi cu lingura)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Vestitele miniciunele - reteta copilariei noastre

Postat de merisor67

Vestitele miniciunele - reteta copilariei noastre

Preparare Vestitele miniciunele - reteta copilariei noastre Intr-un bol, se freaca ouale impreuna cu zaharul si sarea pana se lichefiaza, apoi se adauga iaurtul, coaja rasa si esenta de...

Citeste continuarea

Minciuni

Postat de danakarin

Minciuni

Din toate ingredientele framantam un aluat elastic mai tare. Il lasam sa se odihneasca o jumatate de ora in frigider. intindem apoi o foaie de cam 3-4 mm. Taiem  fasii de aluat pe care le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.09.2013, 17:07
La noi in zona se numesc nalangati1
la 20.09.2013, 17:10
Vreau vreau !!
la 20.09.2013, 17:10
la 20.09.2013, 17:14
simple si delicioase tare
la 20.09.2013, 17:17

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking