Nalangate moldovenesti

Postat de ianculubita in Dulciuri
14 Mai 2013 | 25110 vizualizari
Nalangate moldovenesti

Fetelor din Moldova,isi aminteste cineva de aceste delicioase gogosele facute de mame sau bunici???? Cand eram copil,acestea erau considerate un rasfat la noi, pentru ca eu in mod special fiind mai mica si stand mai mult pe langa mama,stiam ca gogosile erau facute doar cu faina si apa!!!ei dar cand era cate o sarbatoare,ne rasfata cu aceste nalangate!!

Ingrediente

  • 4 oua
  • 100 g branza sarata
  • 1 cutie cu iaurt,250ml
  • 1 lingurita bicarbonat stins cu otet
  • arome
  • ulei pentru prajit
  • faina

Mod de preparare

Batem bine ouale, adaugam branza rasa, iaurtul, bicarbonatul, aromele si faina cat sa rezulte un aluat ca si smantana. Dupa ce aluatul s-a odihnit 10 minute, luam cu lingura din compozitie si punem in vasul cu ulei incins. Le scoatem pe farfurie si le pudram cu zahar.

Am uitat sa masor faina, dar nu cred ca merge mai mult de 1 cana

Daca ti-a placut reteta noastra "Nalangate moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gogosele la aparat (Doughnut)

Postat de simona72

Gogosele la aparat (Doughnut)

Am pregatit aparatul conform instructiunilor din carte.   Reteta este luata din carte, dar a suferit mici modificari. Am pregatit aluatul: am batut ouale spuma, am adaugat laptele, uleiul,...

Citeste continuarea

Prajitura Auras

Postat de Constelatialeu

Prajitura Auras

Blat : Ciocolata,untul si nessul dizolvat in apa calda se pun pe pe foc la topit .Se lasa la racit, se adauga zaharul , extrasul de vanilie, apoi ouale, unul cate unul, se omogenizeaza. Se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.05.2013, 08:35
bune bune
la 14.05.2013, 08:54
Am sa le incerc si eu! :*
la 14.05.2013, 09:06
eu nu stiu de ele
la 14.05.2013, 09:11
Ce bunatate! Nici eu nu stiu
la 14.05.2013, 09:27
Eu am oleaca de sange de moldovean in mine, dar nu am auzit de ele. Insa branza sarata cu zaharul nu stiu cum se impaca.

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking