Ingrediente
- 450-500 gr faina
- 140 gr margarina
- 1/2 cana lapte
- 1 ou
- 5 linguri zahar
- 1 plic drojdie uscata
- coaja rasa de la o portocala mica
- coaja rasa de la 1/2 lamaie
- un varf de cutit sare
- ulei pentru prajit
- zahar pudra pentru pudrat
Mod de preparare
Frecam margarina (sa fie la temp. camerei) cu zaharul si un varf de sare.
Adaugam coaja rasa de la portocala si lamaie, oul si laptele caldut.
Faina o amestecam cu drojdia si o adaugam treptat la compozitia de mai sus.
Turnam apoi pe masa tapetata cu faina si framantam pana nu se mai lipeste de degete. (Daca considerati ca mai e nevoie de faina mai adaugati).
Lasam apoi aluatul sa stea 20-30 min la temperatura camerei.
Impartim aluatul in doua si pe rand intindem doua foi pe masa tapetata cu faina.
Taiem aluatul in fasii de aprox 5-6 cm pe care le portionam apoi si le facem cate o gaura in mijloc si le rasucim. (vezi poza).
Prajim in ulei incins pe ambele parti si le scoatem pe un prosop de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei.
Pudram cu zahar pudra si mancam cu pofta :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Minciunele, Scovergi sau Csoroge" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (44)
|