Minciunele.....nevinovate dar gustoase

Postat de diaconta in Prajituri
19 Feb 2011 | 28643 vizualizari
Minciunele.....nevinovate dar gustoase

Ce dor imi era de ele,mama ne facea mereu.Atat de simple dar atat de gustoase.Poate ale mele nu sunt chiar atat de bune ca si cele facute de mama,dar m-am straduit.

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 3 oua
  • 2 linguri zahar
  • 250 ml lapte batut
  • 100 gr unt
  • un praf de sare
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • coaja si zeama de lamaie
  • zahar vanilat
  • ulei
  • zahar pudra

Mod de preparare

Se face un aluat din faina,unt,oua,zahar si lapte batut.Se adauga putina sare,bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si aromele.Aluatul nu trebuie sa fie prea tare dar nici lipicios.Se lasa la frigider pentru 2 ore.Se intinde o foaie destul de grosuta,apoi se taie forme clasice de minciunele sau alte forme care va trec prin minte.

Se prajesc in ulei incins.La final se pudreaza cu zahar pudra si vanilie.

Mie imi plac cu lapte sau iaurt,dar le combin si cu o dulceata acrisoara de merisoare salbatice.

Daca ti-a placut reteta noastra "Minciunele.....nevinovate dar gustoase" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (73)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura pufoasa cu visine

Postat de mirela0911

Desert prajitura pufoasa cu visine

Se spala visinele, apoi se curata de samburi. Se lasa sa se scurga deoparte. Ouale se bat usor cu sarea. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza bine pana isi dubleaza volumul si...

Citeste continuarea

Desert prajitura aromata cu pere caramelizate

Postat de eumimi

Desert prajitura aromata cu pere caramelizate

Mai intai tocam perele cubulete ( nu indepartam coaja). Ungem un vas de yenna cu ulei, punem perele si adaugam 5 linguri de zahar. Punem perele la cuptorul preincalzit la 200 de grade C,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.02.2011, 16:08
Dia daca sunt dupa reteta mamei tale vreau si eu
la 19.02.2011, 16:10
Gata Cris cate minciunele vrei??
la 19.02.2011, 16:11
vreo patru doua pentru mine ,doua pentru sotiorul meu
la 19.02.2011, 16:14
Diuta scumpa mea...adorabile minciunelele tale...si sa stii ca as papa toata farfuria din poza frumoasa tare esti in poza de la avatar...si-mi esti tareee draga
la 19.02.2011, 16:16

Vezi toate comentariile (73)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking