Minciuni

Postat de danakarin in Dulciuri
30 Mai 2013 | 10475 vizualizari
Minciuni

Oare de ce se cheama asa acest aluat prajit ? Am facut azi o portie...merge mai repede decat s-ar crede...

Ingrediente

  • 3 oua
  • 2 galbenusuri
  • 2 lingurite de zahar
  • un praf de sare
  • o lingura de rom
  • faina cat cuprinde, cam 250 g
  • 2 lingurite de ulei

Mod de preparare

Din toate ingredientele framantam un aluat elastic mai tare. Il lasam sa se odihneasca o jumatate de ora in frigider. intindem apoi o foaie de cam 3-4 mm. Taiem  fasii de aluat pe care le crestam la mijloc. Trecem un capat de aluat prin acea crestatura. Obtinem astfel forma dorita. Incingem ulei intr-o tigaie si frigem minciunile pe ambele parti. Nu trebuie sa fie prea inchise la culoare. Le plasam pe un servet absorbant si le presaram cu zahar praf.

Le consumam proaspete. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Minciuni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tarta cu crema lime si caramel

Postat de rocsi_1612

Desert tarta cu crema lime si caramel

Aluatul: Intr-un bol taiati untul rece, cuburi. Adaugati oul, un praf de sare, vanilia si amestecati. Adaugati indulcitorul pudra, apoi incorporati faina, cernuta, treptat. Rasturnati aluatul pe...

Citeste continuarea

Desert macarons cu vanilie

Postat de momo121

Desert macarons cu vanilie

Pentru bezea:  Mixam albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul putin cate putin, apoi vanilia si continuam sa mixam pana obtinem o bezea ferma si tare. Intre timp, separat, trecem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.05.2013, 21:02
la 30.05.2013, 21:05
Hallo, Chris, multzumesc pentru vizionare! Schimb pe somon la gratar....
la 30.05.2013, 21:11
frumoase minciuni
la 30.05.2013, 21:11
facem schimb Dana
la 30.05.2013, 21:17
placeee

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking