Ingrediente
Blat
- 6 oua
- 150 g zahar
- 30 ml apa
- 30 ml ulei
- 20 g cacao
- 8 linguri faina
Sirop
- 400 ml apa
- 100 g zahar
- 2 plicuri capuccino ciocolata
- 1 fiola esenta rom
Crema
- 3 galbenusuri
- 150 g zahar pudra
- 400 g unt ,65% grasime
- 3 linguri cacao
Glazura
- 1 borcan 400 g serbet afine
Mod de preparare
Blat:
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare,apoi adaugam zaharul si continuam sa batem pana obtinem o bezea tare.Adaugam apa si continuam sa mixam.Separat galbenusurile impreuna cu uleiul le mixam pana isi dubleaza volumul,apoi le incorporam in albusuri.Faina si cacaoa le amestecam si incorporam in compozitia de mai sus cu miscari de jos in sus,pana se omogenizeaza bine.Tapetam cu hartie de copt o tava 35/25 cm,turnam compozitia in tava,o nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Se lasa la racit si apoi se taie in doua.Eu mai intai am taiat pe jumatate blatul si apoi l-am sectionat ca sa pot manevra mai usor.
Sirop:
Apa cu zahaul sa dea in clocot,se adauga capuccino si la final esenta de rom.Se lasa la racit
Crema:
Untul impreuna cu zaharul farin se amesteca pana devine o crema spumoasa.Se adauga galbenusurile si la final cacaoa.
Glazura : Ca sa putem manevra serbetul,asezam borcanul intr-un ibric cu apa si il punem pe foc pana incepe sa curga serbetul.
Asamblare:
Se aseaza pe o tava prima foaie de blat se siropeaza,apoi se aseaza crema peste el ( oprim putina crema pentru ornat),apoi asezam cealalta foaie de blat,deasemenea insiropata.Portionam in bucatele mici ,60 mi-au iesit,Apoi le glazuram cu serbetul incalzit.Dupa ce s-a racit serbetul ornam cu crema fiecare mini amandina.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini amandine" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (35)
|