Ingrediente
Blatul 1:
- 6 oua
- 6 linguri de zahar
- 6 linguri de ulei
- 6 linguri faina
- 1 lingura cacao
- 1 praf de copt
- esenta de rom
Blatul 2:
- 3 oua
- 3 linguri zahar
- 2 linguri ulei
- 3 linguri faina
- 100g nuca macinata
- esenta de rom
Crema:
- 250g ciocolata menaj
- 200ml frisca lichida
- 50g unt
- esenta de rom
Sirop:
- 100ml apa
- 3 lingurite zahar
- esenta de rom
Mod de preparare
Blatul 1:Albusurile le batem spuma pana se intaresc,apoi adaugam zaharul si continuam pana se topeste bine.vom obtine o spuma tare.Galbenusurile le amestecam bine cu uleiul si le turnam in castronul cu albusuri continuant sa le amestecam cu o lingura de lemn.Esenta de rom se adauga si ea.Faina+cacao+praf de copt amestecate le turnam in ploaie peste restul compozitiei.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt(25/30 cm) punem compozitia in cuptorul incins pentru 30 minute.
Blatul 2:Procedem ca si in cazul primului blat,iar la sfarsit adaugam nuca macinata.
Crema:Frisca lichida impreuna cu ciocolata rupta in bucati si untul le fierbem la bain marine pana se topeste ciocolata amestecand continuu.Crema obtinuta o dam jos de foc,iar atunci cand s-a racit adaugam esenta de rom.
Siropul:Apa,zaharul si esenta de rom se fierb intr-un ibric si doar dupa ce s-a racit il putem folosi.
Asamblare:Blatul 1 il insiropam,adaugam un strat de crema,apoi punem blatul 2,pe care-l insiropam deasemenea si iarasi un rand foarte subtire de crema(crema are culoarea si consistenta unei glazuri inchegate).
Decoram cu frisca lichida(batuta bine) si ciocolata rasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-amandine" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|