Ingrediente
- 8 oua
- 8 linguri de ulei
- 8 linguri apa
- 2 cani zahar ( cana de ceai)
- 2 cani de faina
- 50 g cacao
- zeama de la o lamaie
- un praf de sare
- nuca taiata grosier
- drajeuri de ciocolata pentru decor
Mod de preparare
Albusurile cu un praf de sare le batem bine pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam zaharul si continuam sa batem pana obtinem o bezea tare, adaugam si zeama de lamaie.
Galbenusurile le amestecam cu uleiul si apa, apoi le incorporam in bezeaua obtinuta, amestecam cu miscari lente, la final adaugam faian si cacaoa, avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente. Am uns formele de ceramica si am asezat pe fundul formei hartiute de briose (n-am gasit hartiute prea mari), in formele de silicon am asezat tot hartiute de briose, apoi am impartit compozitia in toate formele.
Deasupra am presarat nuca taiata grosier si drajeuri de ciocolata, am baga formele la cuptorul preincalzit, am facut testul scobitorii, cand s-au copt am scos formele din cuptor si apoi le-am scos din formele de ceramica si silicon, le-am lasat la racit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini chec cu cacao si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|