Mini cozonaci cu Nutella

Postat de divainbucatarie in Dulciuri
13 Dec 2010 | 6239 vizualizari
Mini cozonaci cu Nutella

Ingrediente

  • (pentru 36 buc.)
  • 1 kg faina
  • 500 ml lapte
  • 1 pachet de unt/margarina
  • 50 g drojdie
  • 400 g zahar
  • 200 g nutela
  • 1 plic zahar vanilat
  • 5 oua
  • 1 praf sare
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • coaja la o lamaie
  • 1 lingura esenta de rom

Mod de preparare

Pentru a pregati aluatul procedam exact ca cozonacul cu nuca postat acum 2 zile.

Intr-un vas pregatim faina, amestecata cu praful de sare. Intr-o cana pregatim maiaua: punem punem putin lapte caldut, drojdia, o lingura de zahar si una de faina. Le amestecam si lasam sa creasca cam 10 min. Intre timp separam ouale si punem restul de lapte la incalzit. Frecam galbenusurile cu zaharul pana se devin ca o crema. Adaugam zeama de lamaie, coaja de la lamaie si amestecam. Batem si albusurile pana devin o spuma tare.Turnam apoi laptele foarte cald peste galbenusuri si omogenizam compozitia. Punem maiaua in faina si amestecam. Incorporam cate putin galbenusurile cu lapte, apoi albusul batut spuma si la sfarsit esenta de rom. Cat timp amestecam aluatul punem untul sa se topeasca. Turnam apoi untul topit si framantam aluatul pana nu se mai lipeste de maini.Presarm putina faina, acoperim vasul cu un prosop si il tinem intr-un loc cald pana creste in volum (cel putin dublu).

Impartim aluatul in 2 sau 3 bucati, si il intindem pe o planseta unsa cu ulei sau unt topit. Peste acesta vom pune ciocolata topita sau nutela.Punem cozonacul in forme de briose (mai mari) si il lasam inca 10-15 minute sa creasca.Dam cozonacii la cuptorul preancalzit la 180° pentru 45 minute. Cand ii scoatem din cuptor ii ungem cu ou si pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini cozonaci cu Nutella" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Reteta de preparare a papanasilor cu telemea

Postat de gurita_ta2005

Reteta de preparare a papanasilor cu telemea

Reteta de preparare a papanasilor Branzeturile se amesteca cu zaharul, coaja de lamaie si ouale. Se adauga bicarbonatul stins in zeama de lamaie, apoi se incorporeaza faina si pesmetul....

Citeste continuarea

Nutellotti

Postat de caroline

Nutellotti

Nutella va trebui sa fie la temperatura camerei. Daca preparati acesti biscuiti iarna,cand crema de ciocolata este mai dura,este suficient sa o topiti putin in cuptorul cu microunde.Daca insa este...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.12.2010, 10:01
primaaaaaaaaaa, şi mănânc toooooooooooot
la 13.12.2010, 10:05
toti cozonaceii, sau doar ce e in poza?
la 13.12.2010, 10:09
36 de bucăţi zici?? hmm, ok... las şi la alţii eu mănânc vreo 10 aşa
la 13.12.2010, 10:35
Yummi
la 13.12.2010, 10:45
ce buni tre sa fie

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking