Mini eclere

Postat de LadyCrs in Dulciuri
25 Apr 2012 | 7021 vizualizari
Mini eclere

Le numesc mini eclere pentru că arată ca unele...deși sincer pe mine rețeta asta care am folosit-o nu prea mă duce cu gândul la gustul lor..Deși e foarte bunăăăă.. Dar cred că trebuie să fiu atentă ce rețete culeg de pe internet că s-ar putea să îmi iasă fire :)))). Am dres-o eu într-un final iar rezultatul este acesta ..:) Au fost gustoase dar v-aș recomanda o altă rețetă pentru coji pe care o voi scrie la "tipsuri". Am un plus pentru glazură care este nemaipomenită!

Ingrediente

  • CREMA:
  • 4 ouă
  • 300 g zahăr
  • 200 g făină
  • 750 ml lapte
  • zahăr vanilat(5 pliculețe)
  • am adăugat puțină coajă de lămâie, puțină esență de portocală și puțină nucă de cocos la final pentru că sincer nu avea niciun gust !
  • ALUAT :
  • 500 ml apă
  • 250 g margaină Rama
  • 360 g făină zicea rețeta! ( am făcut cu 360 de g și era o apă chioară....și a trebuit să pun făină până am putut obține o cocă mai tare și nelipicioasă care să stea în tavă..nu să o ia la vale)
  • 50 g zahăr
  • 6 ouă
  • 1 praf de sare
  • GLAZURA :
  • o lingură de apă
  • două linguri de ulei
  • două linguri de cacao
  • 70 g margarină
  • 140 g ciocolată

Mod de preparare

Pentru cremă am procedat astfel : am spart ouăle și le-am bătut bine cu telul. Apoi am adăugat zahărul tos împreună cu zahărul vanilat și am amestecat până s-a topit, după care făina amestecând cu telul pentru a se îngloba și laptele. Am pus-o pe foc împreună cu esența  și am amestecat continuu pentru a  nu se face cocoloașe până s-a îngroșat. După ce s-a răcit am adăugat nuca de cocos și puțină răzătură de lămâie.

Cu aluatul a fost o mare bătaie de cap...însă am obținut ceva la final, nu am lăsat eu o rețetă să mă doboare! Poate că am făcut eu vreo greșeală pe undeva dar  chiar nu știu care a fost problema:))  

Punem apa într-o crațiță împreună cu margarina și lăsăm pe foc până se topește. Apoi adăugăm zahărul și praful de sare și amestecăm până se topește. După ceea luăm cratița de pe foc și adăugăm făina și amestecăm cu lingura până ce se înglobează și se formează o cocă nelipicioasă ( aici sunt în dubii...trebuia ca după ce am luat cratița de pe foc să amestec cu făina să o pun înapoi pe foc? în rețetă nu zicea și mă gândesc că poate din cauza asta nu a ieșit cu gramajele inițiale. ..poate mă luminează cineva :) )Apoi lăsăm coca să se răcească  și adăugăm ouăle rând pe rând, amestecând după fiecare ou în parte.

Punem foaie de copt în tavă și le așezăm cu ajutorul unei lingurițe în tavă și le dăm la cuptor pentru 25-30 minute. După ce se răcesc le vom tăia pe jumătate și le umplem cu crema obținută.

Glazura a fost nemaipomenită! Rupem ciocolata bucățele și amestecăm cu apa, uleiul și margarina și o punem la baie de aburi până se topește ciocolata. Peste compozitia rezultată adăugăm 2 linguri de cacao și amestecăm cu un tel pentru a nu se face cocoloașe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini eclere " nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata

Iata cum se prepara Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata Mini eclerele le-am pregatit dimineata devreme, nu mai descriu cum se fac, sigur fiecare are o reteta pe care o foloseste. Mi-au...

Citeste continuarea

Desert mini ecleruri

Postat de RODIMUR

Desert mini ecleruri

Se amestecă la foc mic: apa, laptele, sarea și zahărul, după care se adaugă și untul, iar când s-a topit și compoziția clocotește și este omogenă, se adaugă dintr-o dată...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.04.2012, 17:48
Delicioase!
la 25.04.2012, 17:52
ce imi plac eclerele
la 25.04.2012, 18:10
super ! vreau si eu !!!!!!
la 25.04.2012, 18:20
imi plac
la 25.04.2012, 18:30
foarte bune si frumoase

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking