Mini franzelute cu lapte si unt
Postat de RODIMUR in Piine
6 Feb 2019 | 5199 vizualizari
Cred că inițial, cea mai grea problemă, cu acest preparat a fost dubla diminutivare din titlu. După câteva minute de gândire, mi-am adus aminte că inovațiile lingvistice asigură, de fapt, funcționarea și continuitatea limbii, acest ”organism viu” care ne caracterizează, ca ființe vorbitoare. În plus, dubla diminutivare, în acest caz, asigură exprimarea exactă a realității, pentru că acestea nu sunt doar niște ”franzeluțe” oarecare (ce pot fi mult mai mari!) ci chiar ”mini franzeluțe”, întrucât au, după coacere, 10-12 cm lungime...
Nu am căutat alte rețete, ci m-am folosit de rețeta mea de cornuri pufoase cu gem și nucă (https://www.bucataras.ro/retete/desert-cornuri-cu-gem-si-nuca-82420.html), pentru că aluatul mi se părea asemănător cu acela al pâinițelor franțuzești (”petit pain au lait”) care m-au încântat, de prima dată, atât ca aspect, cât și ca gust și pe care am vrut neapărat să le fac și eu. Am adăugat unele ingrediente și am ”moderat” această rețetă inițială în conformitate cu ceea ce am simțit gustând pâinițele franțuzești, iar în final am ajuns la această rețetă și la acest produs similar, ca gust, dar cred că mai bun, pentru că nu are adaosuri artificiale.
Din ingredientele de mai jos am făcut 30 de franzeluțe, cam 3/porție. Sunt delicioase cu o cană de lapte, cacao, capuccino, sau ceai și chiar nu mai au nevoie de gem, dulceață, sau unt...