Mini pateuri cu ton

Postat de oanapl in Ton
27 Dec 2019 | 3139 vizualizari
Mini pateuri cu ton

Bunatati pentru Craciun Dacă aveți musafiri, aceste mini pateuri sunt perfecte: se fac rapid și sunt delicioase.

Ingrediente

  • 2 foi dreptunghiulare de aluat foietaj
  • 2 conserve ton bucăți în ulei de măsline (170 g)
  • 200 g cremă de brânză
  • 1 ou mediu
  • 10-15 măsline negre fără sâmburi
  • 60 g cașcaval ras
  • sare
  • piper
  • 1 ou (pentru uns buseurile cu ton)

Mod de preparare

Se pune crema de brânză într-un vas, se adaugă oul și se mixează, apoi se adaugă tonul bucăți scurs, măslinele tocate mărunt, cașcavalul ras, sare si piper dupa gust. Se amestecă până la omogenizare.

Se taie aluatul foietaj, pe lățime, în 3 bucăți egale.Se pune umplutura de ton pe una dintre laturile lungi ale bucăților de foietaj. Se unge latura opusă a foilor cu puțin ou bătut.
Se rulează bucățile de foitaj dinspre partea cu umplutura spre latura opusă unsă cu ou. Se presează cu grijă capetele rulourilor obținute.
Se taie fiecare rulou în bucăți de cca 3 cm și se așează în tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt.
Se înțeapă pateurile cu o scobitoare, apoi se ung cu oul rămas.
Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru cca 25 de minute sau până când se rumenesc uniform.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini pateuri cu ton" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta cu ton si legume

Postat de oanapl

Tarta cu ton si legume

Desfaci buchețelele de broccoli și le fierbi în apă cu sare, timp de 3 minute, apoi le scurgi bine de apă.  Speli ciupercile, le tai felii și le fierbi în apă cu...

Citeste continuarea

Spanac si chiftelute de ton cu ou romanesc

Postat de RuxyRux

Spanac si chiftelute de ton cu ou romanesc

Se curata usturoiul si se toaca marunt. Intr-un vas maricel se pune uleiul se incalzeste usor la foc mic si se adauga usturoiul. Imediat se pune si spanacul congelat, se lasa tot la foc mic...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.12.2019, 22:44
la 27.12.2019, 22:53
Delicioase!
la 27.12.2019, 22:54
Buneee...!
la 27.12.2019, 23:18
Bune !!!!
la 27.12.2019, 23:21
Va multumesc!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking