Ingrediente
- 2 foi dreptunghiulare de aluat foietaj
- 2 conserve ton bucăți în ulei de măsline (170 g)
- 200 g cremă de brânză
- 1 ou mediu
- 10-15 măsline negre fără sâmburi
- 60 g cașcaval ras
- sare
- piper
- 1 ou (pentru uns buseurile cu ton)
Mod de preparare
Se pune crema de brânză într-un vas, se adaugă oul și se mixează, apoi se adaugă tonul bucăți scurs, măslinele tocate mărunt, cașcavalul ras, sare si piper dupa gust. Se amestecă până la omogenizare.
Se taie aluatul foietaj, pe lățime, în 3 bucăți egale.Se pune umplutura de ton pe una dintre laturile lungi ale bucăților de foietaj. Se unge latura opusă a foilor cu puțin ou bătut.
Se rulează bucățile de foitaj dinspre partea cu umplutura spre latura opusă unsă cu ou. Se presează cu grijă capetele rulourilor obținute.
Se taie fiecare rulou în bucăți de cca 3 cm și se așează în tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt.
Se înțeapă pateurile cu o scobitoare, apoi se ung cu oul rămas.
Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru cca 25 de minute sau până când se rumenesc uniform.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini pateuri cu ton" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|