Mini pateuri cu ton

Postat de oanapl in Ton
27 Dec 2019 | 3192 vizualizari
Mini pateuri cu ton

Bunatati pentru Craciun Dacă aveți musafiri, aceste mini pateuri sunt perfecte: se fac rapid și sunt delicioase.

Ingrediente

  • 2 foi dreptunghiulare de aluat foietaj
  • 2 conserve ton bucăți în ulei de măsline (170 g)
  • 200 g cremă de brânză
  • 1 ou mediu
  • 10-15 măsline negre fără sâmburi
  • 60 g cașcaval ras
  • sare
  • piper
  • 1 ou (pentru uns buseurile cu ton)

Mod de preparare

Se pune crema de brânză într-un vas, se adaugă oul și se mixează, apoi se adaugă tonul bucăți scurs, măslinele tocate mărunt, cașcavalul ras, sare si piper dupa gust. Se amestecă până la omogenizare.

Se taie aluatul foietaj, pe lățime, în 3 bucăți egale.Se pune umplutura de ton pe una dintre laturile lungi ale bucăților de foietaj. Se unge latura opusă a foilor cu puțin ou bătut.
Se rulează bucățile de foitaj dinspre partea cu umplutura spre latura opusă unsă cu ou. Se presează cu grijă capetele rulourilor obținute.
Se taie fiecare rulou în bucăți de cca 3 cm și se așează în tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt.
Se înțeapă pateurile cu o scobitoare, apoi se ung cu oul rămas.
Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru cca 25 de minute sau până când se rumenesc uniform.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini pateuri cu ton" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Quiche cu ton, rosii deshidratate si sparanghel

Postat de licurici_lra

Quiche cu ton, rosii deshidratate si sparanghel

Pentru aluat, se amesteca faina cu sarea si untul taiat cubulete.  Se framanta cu degetele, pana se amesteca, apoi se adaugat apa si rosiile deshidratate, taiate marunt. Se formeaza o...

Citeste continuarea

Spanac cu ton

Postat de mihaelar63

Spanac cu ton

Spanacul se spala. Ceapa si usturoiul se taie in mod grosier. Toate aceste legume se pun sa se inmoaie la aburi. Eu am folosit cuptorul cu microunde [am pus peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.12.2019, 22:44
la 27.12.2019, 22:53
Delicioase!
la 27.12.2019, 22:54
Buneee...!
la 27.12.2019, 23:18
Bune !!!!
la 27.12.2019, 23:21
Va multumesc!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking