Ingrediente
Pentru bezea:
- 4 albusuri
- 1 praf de sare
- 125 gr zahar tos
- 125 gr zahar pudra
- 1 lingurita otet din vin alb
- 1 lingura amidon de porumb
Pentru decorat:
- 200 ml smanatana pentru frisca
- 200 ml frisca vegetala dulce
- 4-5 lingurite peltea de capsuni
- 1 vanilina
- 2 kiwi
- 3 piersici din compot(sau alte fructe)
Mod de preparare
Amestecam zaharul pudra cu zaharul tos.
Batem albusurile spuma cu praful de sare,apoi adaugam treptat zaharul si continuam sa mixam pana bezeaua sta "bat",apoi adaugam otetul,mixam si apoi adaugam amidonul.Omogenizam compozitia si o punem intr-un poche sau folosim o lingura.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt formam cercuri de bezea cu marginile usor mai ridicate(astfel incat in mijloc sa avem o gaura).
Din aceasta compozitie mi-au iesit 9 bucati.
Incingem cuptorul la 200° si cand ne pregatim sa bagam bezeaua la cuptor il lasam la 110°,apoi dam bezeaua timp de 50-60 de minute circa,dupa care lasam sa se raceasca.
Mixam frisca si smantana cu vanilina,adaugam si pelteaua de capsuni(punem atat cat trebuie ca sa capete frisca o culoare rozalie);fructele le taiem felii.
Cu maxim 2 ore inainte de a fi servite punem in fiecare cosulet de bezea frisca si decoram cu fructe dupa plac,apoi dam la rece pana in momentul servirii.
Este un deliciu!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini pavlova." nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|