Ingrediente
- 340 g margarina rama maestro
- 175 g galbenusuri (au fost congelate)
- 480 g albusuri (au fost congelate)
- 200 g ciocolata amaruie
- 350 g zahar
- 400 g faina
- 1 praf de copt cu sofran
- 200 g visine din visinata, taiate marunt si stoarse bine
- un praf de sare
- Glazura
- 200 g ciocolata alba
- 2 linguri ulei
- bombonele colorate
- hartiute pentru briose
- forme ceramica
Mod de preparare
Scoatem de seara albusurile si galbenusurile sa se dezghete. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, pana obtinem o spuma tare. Separat mixam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam margarina topita si lasata sa se raceasca un pic. Omogenizam si apoi adaugam ciocolata topita. Amestecam faina cu praful de copt. Adaugam visinele si faina si omogenizam, la final incorporam albusurile batute spuma, cu miscari lente de jos in sus . Asezam hartiutele de briosa in formele de ceramica, in fiecare forma punem 2 linguri de compozitie. Dam formele la cuptorul preincalzit, sunt gata cand trec testul scobitorii. Se lasa la racit apoi se glazureaza cu ciocolata topita amestecata cu uleiul, se presara bombonele colorate. Se dau la rece sa se intareasca glazura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini prajituri cu ciocolata si visine alcoolice" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|